László Tamás: minden kerületi lakost képviselni fogok

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Április 25-én ünnepélyes keretek között vette át megbízólevelét László Tamás, a budapesti 12-es választókerület újonnan megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője.

Megbízólevél átadása/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Megbízólevél átadása/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A házasságkötő teremben tartott ünnepségen dr. Forgács József Péter, a választási bizottság elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd ismertette az országgyűlési választások helyi eredményét. Elhangzott, hogy a választási bizottság valamennyi határozata jogerőre emelkedett. Ezek közül az eredményt megállapító határozat, valamennyi jogorvoslati fórumot kimerítve, először a Nemzeti Választási Bizottság, majd a Kúria által meghozott helybenhagyó végzéssel emelkedett jogerőre. A választási bizottsági munka beszámolója után az elnök átadta a megbízólevelet László Tamásnak.

László Tamás megköszönte a bizottság és a polgármesteri hivatal munkáját. A köszönetét egy-egy csokor virággal is kifejezte, amelyeket Juhászné dr. Baráth Márta jegyzőnek és Vargáné dr. Kalán Ilona aljegyzőnek adott át.

– A voksoláson közel ugyanannyi szavazatot kapott a második helyezett is. Hiszem, hogy a munkatársaimmal együtt olyan dolgokat tettünk le az asztalra, ami a kerületben élők számára biztatás, hogy ezt a munkát tovább érdemes folytatni. Bízom benne, hogy akik nem rám szavaztak azok is el fogják hinni, hogy jó kezekbe került a kerület képviselete. A kerület minden lakóját ugyanolyan gonddal, erőfeszítéssel, a szakmai tudásom legjavát nyújtva fogom szolgálni, ahogy tettem ezt eddig is – mondta László Tamás.

Az immár harmadik ciklusát kezdő képviselő hozzátette: az előttünk lévő Európa parlamenti szavazás is nagy jelentőségű, ám annál sokkal nagyobb jelentőségű lesz az önkormányzati választás, ahol új polgármestert és képviselő-testületet kell választani. Reményét fejezte ki, hogy azt a voksolást is, még ha hasonló nagy küzdelemben is, de a Fidesz-KDNP nyeri majd.

Az XV TV kérdésére László Tamás elmondta, hogy az új ciklusban számottevő változások várhatók azáltal, hogy jelentősen lecsökkent a képviselők száma, továbbá, hogy a határon túli magyarság képviselteti magát a parlamentben. Ezzel egy nemzetegyesítés is lezajlott – fogalmazott a képviselő.

– A helyzet annyiban hasonlít az előző ciklushoz, hogy a Fidesz-KDNP most is kétharmados választási győzelmet aratott. Büszke vagyok arra, a választóimra gondolva természetesen, hogy ebben a kétharmadban az én munkám, az én részem is benne van, hiszen egy olyan körzetben nyertem mandátumot, amelyet a Fidesz is a 106 egyéni körzet között a 104. helyre rangsorolt, vagyis nagyon kevés esélyt láttak arra, hogy itt a Fidesz-KDNP nyerni tud – emelte ki László Tamás.

– Tudva, hogy alapvetően ez szocialista beállítottságú kerület, mégis úgy gondoltam, hogy a befektetett több mint három és féléves munka azért meg kell, hogy térüljön, és a választóknak észre kell venniük, mennyi minden történt az ő érdekükben. Nemcsak fejlesztésekre gondolok, arra hogy a közösségépítésben, identitásfejlesztésben, intézményi fejlesztésekben mennyi minden történt, hanem arra is, hogy ez alatt a viszonylag rövid idő alatt megváltozott a kerület arculata, és rengeteg olyan programot tudtunk elindítani, amely bíztatás lehet a jövőre nézve az itt élők számára – fogalmazott a képviselő.

Arra a kérdésre, hogy az Országgyűlésben mennyire tudja majd képviselni a helyi ügyeket László Tamás elmondta: akárcsak polgármesterként, képviselőként is minden erejével azon lesz, hogy a helyiek boldogulását, érdekeit segítse.

– Az országgyűlési képviselő dolga, hogy azt a körzetet képviselje, azt a városrészt, kerületet tartsa mindig szem előtt, amelyiktől a mandátumát elnyerte. Azzal, hogy kisebb méretű a parlament, azzal hogy a fejlesztési politika állami illetőleg megyei szintre kerül, a kerület érdekében való lobbizás nagyon nagy mértékben a képviselő feladata lesz. Természetesen törekszem majd arra, hogy az elmúlt három és fél évben összegyűjtött tapasztalatokat, gondolok itt elsősorban a lakótelepek fejlesztésére, közterület-megújításokra, országos szinten is kamatoztathatóvá tegyük. A munkámmal az új polgármester és a képviselő-testület munkáját szeretném segíteni – tette hozzá László Tamás.

Comments are closed.