Küzdelmes bajnokság várható

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Nem igazán örülnek a 2015–16-os bajnokság csoportbeosztásának a REAC háza táján. A tavaly az NB III. Közép-csoportjában harmadik helyen végzett rákospalotai együttest ugyanis az új szezonban a Keleti-csoportba osztották be. Ez a sok és hosszú utazás, továbbá az ehhez járuló magas költségek mellett azért is bosszantó, mert a magyar labdarúgás harmadik vonalának legerősebb mezőnye is ebben a csoportban található.

Edzésben a REAC csapata/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Edzésben a REAC csapata/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, de nem tehetünk mást, mint hogy a lehető legjobban felkészülünk, és megpróbálunk minden meccsen erőn felül teljesíteni – mondta Dzurják József, a csapat vezetőedzője.
A REAC futballistái július 1-jén kezdték el a felkészülést. Már aki a tavalyi csapatból maradt, ugyanis a nyáron tízen távoztak a klubtól. Többek között a két idegenlégiós is, akik az új szabályok miatt idéntől már nem szerepelhetnek az NB III.-ban. A júliust a csapat a Vasgolyó utcai pályán töltötte, mert a Budai II. László Stadion gyepét felújították, a Szántóföld utcai pályát pedig a táboroknak adták ki.
Dzurják József vezetőedző kilenc barátságos meccset kötött le és megpróbálta a keretet is megerősíteni. A Vasas U21-es csapatától leigazolták a kapus Ordasi Gergőt és Németh Szabolcs csatárt is szeretnék a klub soraiban látni. Ugyancsak új igazolás a Vecséstől hozott balhátvéd, Radnai György és a Kazincbarcikáról elcsábított Kasza Dániel, illetve a sportiskolából is felhoztak néhány ügyesebb fiatalt.
Idén 16 ellenféllel kell megküzdenie a REAC-nak, tehát eggyel több párharcra és a páratlanság miatt két szabadnapra is számíthatnak majd. Az új szabályok alapján minden csoportból (Kelet, Közép és Nyugat) az első kettő, illetve a legjobb harmadik jut majd fel az NB II.-be.

Comments are closed.