A városban élőket megosztja az a kérdés, hogy érdemes-e kutyával vagy kutya nélkül élni. A vita egyik sarkalatos pontja az a mérhetetlen mennyiségű kutyaürülék, amely beborítja utcáinkat, tereinket. Ez egész Budapesten problémát jelent, így ez alól kerületünk sem kivétel. A polgármesteri hivatalba számos panasz érkezik a járdákat, füves tereket, rosszabb esetben játszótereket ellepő kutyagumi miatt.

Kutyagumi-gyűjtő/Fotó: XV Média, Vargosz

Kutyagumi-gyűjtő/Fotó: XV Média, Vargosz

Az önkormányzat igyekszik tenni az áldatlan állapotok felszámolása érdekében. Kerületünkben jelenleg négy kutyafuttató van, idén két újabb építését tervezik. Közterületeinkre idén februárban 25 kutyapiszokgyűjtő-edényt telepítettek, így most már összesen 52 található kerületszerte. Lakossági igények és a hivatal saját tapasztalatai alapján továbbiak kihelyezését is tervezik – tudtuk meg Csatári Erikától, a városüzemeltetési osztály kommunális ügyintézőjétől.
Mindez persze kevés akkor, ha a gazdák figyelmetlenek, és kedvencük után kéretlen csomagok maradnak az utcákon. Sokakat az sem tart vissza, hogy a kutyapiszok otthagyása szabálysértésnek minősül, amiért 7000 és 50 000 forint közötti bírság szabható ki.
Pedig nem kellene sok, hogy javuljon a helyzet, csak egy kis odafigyelés és néhány zacskó.

Comments are closed.