Középkori hangulat Rákospalotán

Elég volt egy vár, egy címer és néhány apródruhás gyerek ahhoz, hogy a középkorban érezhessék magukat a Bogáncs utcai iskola diákjai. Megkésett gyereknapi ajándékként június 12-én felavatták ugyanis a Károly Róbertről elnevezett rákospalotai iskola új játszóudvarát. Az Anjou színekbe (kék-sárga) öltöztetett favárat az önkormányzat megbízásából a Répszolg készítette, a játszóudvar megvalósítása azonban leginkább Bucsi Magdolnának, az egyik közelben lakó nagymamának volt köszönhető.

Apródvár avatása/Fotó: XV Média, Vargosz

Apródvár avatása/Fotó: XV Média, Vargosz

–         Az unokám ebben az iskolában kezdte a tanulmányait, és feltűnt, hogy a szünetekben és délutánonként az apró homokozón kívül sehol sem tudnak játszani a gyerekek – mondta az agilis nagymama. – Ezért előbb az iskola vezetésénél, majd a szülők körében, legvégül az önkormányzatnál kezdeményeztem a beruházást.

Bucsi Magdolna kérését több mint kétszázötven szülő támogatta az aláírásával, amely már az önkormányzatnál is nyomós indoknak számított.

–         Az elmúlt években rengeteget költöttünk az oktatási intézményeinkre – mondta László Tamás polgármester. – Energetikai fejlesztéseket végeztünk, műfüves sportudvarokat építettünk, tornatermeket újítottunk fel. Ez a játszóudvar-építés is ennek a programnak a része.

Az avatóünnepségen leleplezték azt a táblát is, amely az Anjou-liliommal díszített favár megvalósításának állít emléket. Kovács Tibor igazgató pedig az iskola legnagyobb kitüntetésével, a Károly Róbert-díjjal köszönte meg Bucsi Magdolnának a több mint egy éves fáradozását. Az új létesítményt pedig az iskola diákjainak szavazata alapján Apródvárra keresztelték.

Comments are closed.