Kitüntetések, hűségjutalmak átadásával ünnepelték a bölcsődék napját

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A kerületi önkormányzat a közelgő bölcsődék napja alkalmából a Polgármesteri Hivatal dísztermében köszöntötte az intézményekben dolgozókat.

„Őszintén örülök, hogy minden évben ilyen nagy szeretettel és büszkeséggel köszönthetjük a kerületünk bölcsődéiben dolgozó elhivatott munkatársainkat – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester ünnepi köszöntőjében. – Nagyrabecsülésünk jeleként idén is átadjuk az Év Kisgyermeknevelője és az Év Bölcsődei Munkát Segítő Alkalmazottja kitüntetéseket. Nyugdíjba vonuló kollégáinknak is szeretnénk hálás köszönetet mondani a rákospalotai, pestújhelyi és újpalotai kisgyermekek generációinak sorsát a szívükön viselő, több évtizedes lelkiismeretes munkájukért és áldozatkész lokálpatrióta szolgálatukért.”
Az Év Kisgyermeknevelője Jakus Mercedes (Nádastó parki Idevár Bölcsőde); az Év Bölcsődei Munkát Segítő Alkalmazottja pedig Gábriel Jánosné (Kontyfa utcai Százholdas Pagony Bölcsőde) lett. Átadták a jubileumi elismeréseket és hűségjutalmakat is. Juhász Csaba Lászlónét, Fodor Jenőnét, Szigetvári Márta Terézt nyugdíjba vonulása alkalmából; Hosszú Andreát, negyven-; Gál Gyulánét, Szabóné Völgyi Anikó Csillát harminc-; Nagy Lászlónét, Kuti-Filipszki Gabriellát, Lukács Lászlónét, Horváth Pálnét pedig huszonöt éves munkaviszonya alkalmából hűségjutalomban részesítették.


Idén a Back II Black együttes énekese, Abebe Dániel, művésznevén Bebe szórakoztatta a termet zsúfolásig megtöltő bölcsődei dolgozókat. A rendezvény végén Naszekné Ladola Erika, az Egyesített Bölcsődék igazgatója is köszöntötte a megjelenteket.
Az első bölcsődét Párizsban nyitották meg 1844-ben, és pár év múlva már közel 400 hasonló intézmény működött világszerte. Magyarországon 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde az akkori Kalap utca 1. szám (ma Irányi utca 2-4.) alatti bérház földszintjén, ahol öt szobában 38 gyerekről gondoskodtak. Ennek tiszteletére 2010 óta államilag elismert ünneppé nyilvánították ezt a napot, melyet a XV. kerületben is rendszeresen megünnepelnek.

Comments are closed.