Két új halhatatlan

A Komjádi Béla Uszodában tartott közgyűlést a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete. Az idén elhunyt Grosics Gyula (15 évig irányította a XV. kerületi Volán Sport Klubot) és Sándor Károly helyére választottak tagokat. Az új halhatatlanok, Buzánszky Jenő és Nagy Tímea mellett jelölt volt Kásás Tamás, Kovács Antal és Kovács István.

Nagy Tímea/Forrás: archiv.magyarorszag.com

Nagy Tímea/Forrás: archiv.magyarorszag.com

Buzánszky Jenő pályát avat/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Buzánszky Jenő pályát avat/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Kamuti Jenő az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az alapszabály értelmében új tagokat a közgyűlés választhat. A labdarúgó aranycsapat utolsó élő játékosát illetően egyértelmű volt a támogató álláspont, a második új tagról azonban kétszer szavaztak, mivel az első körben a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kásás Tamás és a kétszeres ötkarikás aranyérmes párbajtőröző Nagy Tímea egyformán hat voksot kapott. Utóbbi aztán a második fordulóban 7–5-re nyert. Az új tagok ünnepélyes beiktatását december közepén tartják.
Az egyesület – melyet Halhatatlanok Klubja néven 1991-ben a Magyar Sportújságírók Szövetsége hívott életre – huszonegy tagú. A jelenlegi halhatatlanok: Balczó András, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina, Faragó Tamás, Feny­vesi Csaba, Földi Imre, Gyulay Zsolt, Hegedűs Csaba, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Keleti Ágnes, a XV. kerületben lakó Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Székely Éva, Török Ferenc, Vaskuti István, Wichmann Tamás.

Comments are closed.