Két Grand Slam között vizsgázott

Egyik teniszreménységünket, Stollár ­Fannyt nem könnyű utolérni. A találkozásra egyetlen biztos pontnak a Kovács Pál Gimnázium tűnt, ahol a 15 esztendős lánynak június közepén vizsgáznia kellett. A fizika- és a németvizsga között szakítottunk időt, hogy a Roland Garrosról és Wimblendonról is szót ejtsünk.

Stollár Fanny/Forrás: családi fotóalbum

Stollár Fanny/Forrás: családi fotóalbum

Fanny egy amszterdami teniszközpontban lakik, új edzőjével, az egykori holland szövetségi kapitánnyal készül, és ez az együttműködés máris gyümölcsözőnek tűnik, hisz nemrégiben a tízezer dollár összdíjazású hollandiai WTA teniszversenyen az elődöntőbe jutott. Ez volt eddig a legjobb szereplése a felnőttek között.
A rákospalotai diáklány tavaly minden idők legfiatalabb magyar bajnoka lett, idén pedig már két Grand Slam-versenyen, az Australian Openen és a Roland Garroson is pályára lépett a juniorok között. Az előbbin már az első fordulóban vereséget szenvedett, párosban azonban a legjobb nyolc közé jutott, az utóbbin pedig egyéniben és párosban is a második körben búcsúzott. Tizenöt évesen az elsődleges célja a tapasztalatszerzés, például a füves pályát idén, Wimbledonban próbálta ki.
– A vizsgák eddig sikerültek, és ez a lényeg – mondta Fanny.
Július 20-án már Moszkvában, az egyéni Európa-bajnokságon vesz részt, azt követi a csapat-Eb, a nankingi ifjúsági olimpia, legvégül pedig a US Open. Attól tehát nem kell tartani, hogy az újdonsült teniszreménységünk a nyáron unatkozni fog.

Comments are closed.