Két bronzérmet szereztek a kerületi sportolók Tokióban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc


Minden jó, ha a vége jó. Kerületünket két pompás sportoló „képviselte” az olimpián, mindketten bronzéremmel térhetnek haza.

Egyikük, Keszhelyi-Nagy Rita a női pólóválogatott csapatkapitánya, gólvágója, aki most megkoronázta pályafutását a nagyszerű eredménnyel.

Kemény megpróbáltatások után jött a bronzérem

Rita tisztában volt azzal is, hogy a válogatott már háromszor vesztett kisdöntőt (meccset a négyben) az olimpiákon, ráadásul 2016-ban attól az orosz csapattól kaptak ki a lányok a bronzmeccsen, akiket most szerencsére sikerült legyűrniük. A rákospalotai olimpikonnak szívből gratulálunk.

A másik sportoló Pestújhelyen él, Hárspataki Gábor évek óta szállítja a jobbnál jobb eredményeket az MTK karatésaként, s fiatalok oktatásával is foglalkozik. Gábor most különleges bravúrt hajtott végre, csoportjában öten verték körbe egymást, győzelem kellett az elődöntőbe jutáshoz, de japán ellenfele fölényes győzelemre állt az utolsó másodpercig.

Utolsó másodperces rúgás: út a bronzéremhez

Már el is könyveltük, hogy csak nem sikerült a fényesebb bemutatkozás az új sportágban, amikor jött Hárspataki, s az utolsó másodperces rúgással leküzdötte a tetemes hátrányt. Káprázatos mozdulat volt, a kumite legszebb pillanatai közé tartozik majd, a japán élete végén átkozni fogja azt a pillanatot, amikor elhitte, hogy már a zsebében van a továbbjutás.

Gábor a döntőbe jutásért keményen küzdött, s alulmaradt a korábbi világbajnokkal szemben, így jött össze a bronzérem.

Hársapataki Gábor – Súlyos, komoly eredmény

Nagy-nagy elismerés Hárspataki Gábornak is. Ritára és őrá is emlékezni fog a kerület, mert boldog pillanatokat szereztek nekünk.

További sportsikereket kívánunk mindkettejüknek. (Periszkóp Palotán, 2021. augusztus 8. Rab László, nyitókép: Atsushi Tomura / Getty Images Hungary, további képek: MTI)

Nyilatkozatok a bronz megszerzése után:

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.