A kék ördögök a fekete veszedelem ellen

Ikszeltek az U13-as fiúk a tavaszi focinyitányon, egy hajszálon múlott a győzelem, fantasztikus izgalmak közepette folytatódtak a Közép-Nyugat-csoport küzdelmei (melynek tabelláját a Fradi, a Vasas és az UTE vezeti). Boda Ricsiék ezúttal Biatorbágyra látogattak, a Viadukt SE csapatát fűtötte az ősszel Rákospalotán elszenvedett 2:1-es vereség utáni visszavágás vágya. (Az őszi derbin rendkívüli esemény is történt, egy felnőtt játékos a gyerekek előtti meccsen összefejelt ellenfelével, rohammentő vitte el.)

Az égszínkék mezben pályára lépő REAC igen jól kezdte a játékot, a 4. percben szemfüles góllal szerezte meg a vezetést. A viaduktos védők egymásra vártak, a kapus kinn volt a tizenhatos vonalánál, a labda odapattant Boda Richárd elé, aki a nagyokat megszégyenítő nyugalommal messziről beemelte: 1:0. 

Nagy tűzijáték kezdődött, állandó mozgásban voltak a kék védők. A Viadukt hiába vezette szélen és középen a veszélyes támadásokat, nem sikerült az egyenlítés. Ez folytatódott a második félidőben is, Uhercsákék jól állták a sarat, a palotai hálóőr, ‘Balu’ lehúzta a rolót, a fekete Viadukt fokozta a nyomást, de a betömörülő védelemmel szemben tehetetlennek bizonyultak a csatárok. Volt kapufa fölött átcsúszó szabadrúgás, centikkel a kapu mellett elsuhanó lövés, mégis egyre valószínűbbnek tűnt, hogy összejöhet idegenben a győzelem. 

A REAC aztán pár perccel a vége előtt egy kapu előtti kavarodás végén kapta – ártatlan fejesből – a gólt (a szőke ciklon, Szendeff Bence követte el), a labda behullott a sarokba, ezzel lett 1:1. 

A Viadukt szétfeszült, egyik helyzetet dolgozta ki a másik után, de a győzelmet jelentő gólt már nem tudta beszuszakolni. A nulla, de inkább mínusz 1-2 fokban lejátszott “tavaszi” nyitányon a meccset rövidnadrágban és rövidujjú mezben vezető bíró lefújta, a REAC pedig egy ponttal gazdagodva vonulhatott le a pályáról. Gratulálunk a srácoknak! 

A meccs statisztikáját és a tabellát itt találjátok. Itt pedig videónkat nézhetitek meg. 

Az U12-esek 2:1-re kikaptak. De nem kell elkeseredni, a következő meccset otthon játsszák. (A focizda.hu beszámolója a Periszkópnak, 2018. március 3.)

Képeink a biatorbágyi U13-as derbiről (Uhercsák Pál felvételei)

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.