Katonák az iskolában

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Katonai vezényszó, a csizmák egymáshoz verődése, fegyvercsörgés és katonazenekar tette izgalmassá a reggelt április 11-én a László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában. A katonák a Vitéz Szurmay Sándor Budapesti helyőrség Dandárállományába tartoznak, és elmaradhatatlan „kellékei” a László Gyula-napnak.

László Gyula-nap/Fotó: XV Média, Vargosz

László Gyula-nap/Fotó: XV Média, Vargosz

Vincze Csabától, a programot támogató és részben szervező szülői munkaközösség vezetőjétől megtudtuk, a katonák tavaly adtak először díszőrséget a rendezvény megnyitóján. Akkor a felső tagozatos diákok élvezhették a látványos formagyakorlatokat, idén ez a lehetőség az alsósoknak jutott. A gyerekek pedig egy-egy látványos katonai „megmozdulást” azonnal megtapsoltak.

A László Gyula-nap idén is sok újdonsággal szolgált. A jó időben a programok nagy részét az udvaron tartották, amelyek részben a névadó szellemiségét idézték, részben a húsvéthoz, a költészet napjához, a sporthoz és a kézművességhez kapcsolódtak. A napon  többek között a baranta (egykori magyar harci stílus) bemutatót tartottak, és a diákok megismerkedhettek az AK47-es géppuskával, valamint más típusú karabélyokkal is. A lila iskola vezetése tervezi, hogy felveszik a tantárgyak közé a katonai ismereteket, amelyből akár érettségizhetnek is a diákok.

Comments are closed.