Kasza Dani álma

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A kerek számok vezérlik a REAC felnőtt focicsapatának életét. Húsz fordulót játszottak eddig, még tíz van hátra, az élboly eléggé sűrű, a Kelen SC meg az Újpest második csapata áll az élen a III. kerületi Unione-val, na és ott lohol velük együtt a tavalyi bajnok rákospalotai együttes, mely a Sárvár elleni tavalyi osztályozón oly szerencsétlenül bukott el. A hazai o:o után jött a nyugat-dunántúli visszavágó, ott is o:o volt a rendes játékidő, a REAC két percre volt az NB III-tól, a 118. percben kapott góllal bukott el a felsőbb osztálytól. Élénken él ez a játékosok emlékezetében, akik most arra készülnek, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi fiaskó.

Jól állnak, és esélyük megvan rá, hogy újra behúzzák a BLASZ I. első helyét. A 19 megyei bajnok és a budapesti bajnok húszas mezőnyéből oda-vissza alapon jön össze a tíz feljutó. A csapat ügyeletes gólvágója, a 25 éves Kasza Dániel így kombinál.

Kasza úr különben, aki húsz góllal vezeti a BLASZ-góllistát, és a Dodó becenévre hallgat, Egerben kezdte pályafutását, 15 évesen már a 17-esekkel játszott, végigjárta a szamárlétrát. Ott volt, amikor az Eger feljutott az NB I-be, öt élvonalbeli meccsen játszott, utána Felsőtárkány következett, itt NB III-as csapat tagja volt, egy rövid kazincbarcikai kitérő után érkezett Rákospalotára 2015-ben. Innen aztán eligazolt az NB II-es Cigándba, és egy év elmúltával tért vissza a Budai II. László Stadionba, így aztán ő is részese lehetett a sárvári fekete vasárnapnak.

Hogy mit kell még tudni Kasza Daniról? Hát azt, hogy c-licences edzőként gyerekeket tanít focizni a Goldball FC-nél, Fóton lakik a barátnőjével, a REAC-ban Pesti Dáviddal, a balhétvéddel, Balázs Bálinttal, a jobbhátvéddel és Kiss Tomival (Dugóval) szeret a legjobban játszani, a góljainak 80 százalékát Tomi passzaiból lövi, ezért fájlalja különösen, hogy a támadó szekció mögötti fiú jelenleg keresztszalag-szakadás miatt kénytelen kihagyni a meccseket.

A fociban (naná) a gólt szereti a legjobban, meg a finom cseleket – vagyunk ezzel így még néhányan, csak nem csináljuk olyan jól, mint Kasza Dani.

A tréner, Lászka Balázs szerint Kasza Dani a csapat első számú gólfelelőse, és ennek a feladatnak a fiatal sportoló maximálisan eleget is tesz.

Lászka Balázs edző

Ő volt a csapatkapitány

Egy Budapest-kupa meccsen találkoztunk különben, a csapat számos góllal megterhelte az Újbuda kapuját. Danit 7:0-nál lecserélték, még ment a meccs, amikor beszélgettünk vele. Kedves, rokonszenves sportoló, a kupameccsen, amelyet nem NB-s csapatoknak írtak ki, és a REAC most a négybe jutott, ő volt a „cséká”, tudja, hogy fel kell szántania a pályát, akkor mennek utána a többiek is.

Az NB III – mely Kasza Dani álma is – azért kell, hogy visszatérjen a kerületbe a régi világ magasabb szintű focija. Ha ez megtörténik, végre lehet hajtani a magasabb támogatással járó fejlesztéseket, és abban is lehetne reménykedni, hogy újra növekedjen a csapatnak a bundabotrányban megtépázott tekintélye (e sorok szerzője e-könyvet írt arról a toronyházról, amelynek 15. emeletéről Kutasi Róbert a mélybe vetette magát).

De az NB III a kerületben focizó gyerekek miatt is elengedhetetlenül fontos, mert most a jobbakat elszipkázzák a nagy egyesületek.

A hátralévő tíz forduló eseményeit nagy figyelemmel követjük végig. És persze szurkolunk Daninak és társainak azért, hogy sikerüljön, amit elterveztek. (PP, Rab László, 2019. március 27.)

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.