Karácsonyfa ajándékba

Az ÖTHÉT Egyesület karácsonyfa díszítésre hívta a kerületi nagycsaládokat. Makai Ferenc, az egyesület elnöke és Cserdiné Németh Angéla polgármester a Spirál házban található Szabó Ervin Könyvtárban egy műfenyővel és díszekkel fogadta azt a kilenc családot, melynek tagjai a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete kérésére vállalták, hogy részt vesznek a meghitt adventi előkészületekben. 

Szerettünk volna mosolyt csalni a gyerekek és a szülők arcára – árulta el a közös faöltöztetés célját Makai Ferenc –, ezért nemcsak arra kértük őket, hogy segítsenek a karácsonyi hangulat megteremtésében, hanem egy kis meglepetéssel is kedveskedtünk nekik. 

A legnagyobb ajándékot a háromgyermekes Magai család kapta, akiknek a nevét a polgármester húzta ki egy kosárból. Ők ugyanis december 22-én a feldíszített fát is megkapják, de a többiek sem mentek haza üres kézzel, mindnyájan ajándékot kaptak az egyesülettől és az önkormányzattól.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Perczel Tímea, a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének elnöke hozzátette: remélhetőleg a többi díszítő család is karácsonyfához, hisz a Borhy Kertészet ígéretet tett rá, hogy december 24-én délben fenyőfákkal ajándékozza meg az egyesületen keresztül a kerületi rászorulókat.

Comments are closed.