Jutalmat kaptak a Pázmány Péter utcai tűz életmentő rendőrei

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Négy perc sem telt el a riasztás után, a XV. kerületi Rendőrkapitányság járőrei – Sütő Krisztián r. zászlós és Tóth Tamás Géza r. főtörzszászlós – már a mentéshez kutattak eszközöket a Pázmány Péter utcában lángokba borult háznál november 23-án, hajnalban.

A járőrök végül az udvaron talált létra segítségével tudták lehozni a tetőn rekedt kisfiút. Míg az egyikük felmászott egy vízgyűjtőre és a létrát a tetőhöz támasztotta, társa a sokkos állapotban lévő gyerekbe öntött bátorságot, hogy induljon el feléjük, így amikor a fiú kiért a tető szélére a létráról már biztonságban le tudták emelni.

A házba a rendőrök már nem tudtak bejutni a hatalmas tűz miatt, a két nagyszülőt a tűzoltók hozták ki az épületből, az életüket azonban már nem tudták megmenteni. A család házát felgyújtó gyanúsítottat azóta a bíróság letartóztatásba helyezte.

A két rendőr gyorsasága, helyzetfelismerése és elhivatottsága abban a pár percben egy ember, egy kisfiú életét jelentette.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért Sütő Krisztián r. zászlóst és Tóth Tamás Géza r. főtörzszászlóst elismerésben és jutalomban részesítette – közölte a BRFK.

Comments are closed.