Június közepén kezdődik a lomozás

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 2014. évi lomtalanítását kerületünkben június 16. és 26. között végzi. A körzetekben a lomok kikészítésének időpontjáról az ingatlantulajdonosokat, üzemeltetőeket az FKF Zrt. hivatalos levélben értesíti a lomozás kezdete előtt 10 nappal.

Lomtalanítás/XV Média, Nagy Botond

Lomtalanítás, archív/XV Média, Nagy Botond

Az FKF Zrt. kizárólag a levélben megjelölt kikészítési időpontot követő napon viszi el a háztartások nagyobb darabos hulladékát (például bútort, háztartási gépet, ládát, dobozt). A lomtalanításkor a háztartási hulladékot, építési és bontási hulladékot, gumiabroncsot, szénport, földet, autóroncsot, ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során keletkezett hulladékot, veszélyes hulladékot, elkülönítetten gyűjtött papírt, műanyagot és fémhulladékot, valamint a kerti biohulladékot nem szállítják el.

Amennyiben a lomtalanítást érintő útszakaszon kivitelezési munkát végeznek, és emiatt az FKF gépkocsija a forgalomtól elzárt területre nem tud behajtani, akkor a kirakásra szánt lomokat a – korábban megküldött lakossági értesítőn megjelölt időpontban – olyan helyre kell lerakni, ahová a szállítójármű behajthat.

Az FKF Zrt. a közleményében hangsúlyozza, hogy a limlomokat csak a levelében közölt időpontban lehet kirakni, ezért a korábban vagy később kirakott lom illegális hulladéknak minősül, és a felesleges holmi gazdája szabálysértést követ el, amely szankciót von maga után.

Comments are closed.