Jubileumi bowlingverseny

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Huszadik alkalommal rendezett speciális bowlingversenyt a Molnár Viktor utcai a Fejlesztő Gondozó Központ (FENO) a szomszédos Értelmi Fogyatékosok Napköziotthona (ÉNO) udvarában. A jubileumi rendezvényt szeptember 15-én Cserdiné Németh Angéla polgármester és Tóth Veronika alpolgármester élőben szurkolta végig.

A bowlingverseny 21 évvel ezelőtt a Mobilitási hét keretében indult. Aztán szép lassan a Mobilitási hét eltűnt mellőle, és egyedül maradt. Ám a FENO gondozói – Némethné Varga Viktória és csapata – töretlenül hittek benne, hogy szükség van a rendezvényre, mely minden alkalommal nagy élményt jelent a gondozottaknak.

Sajnos, a pandémia miatt 2020-ban el kellett halasztani a rendezvényt, ezért is jelentett akkora boldogságot, hogy idén ismét lehetőség nyílt az immár 20. verseny megtartására. A rendezvényre elsősorban Budapestről érkeztek csapatok, de így is több mint tíz intézményi résztvevője volt a rendezvénynek.

Attól csodálatos ez a program, mert ez egy olyan verseny, melyen mindenki nyer, aki itt van és, aki játszik, az is – mondta Tóth Veronika alpolgármester ünnepi köszöntőjében.

Aki már látott ilyen rendezvényt, az alá tudja támasztani, hogy a speciális bowlingverseny, nem egy egyszerű sportesemény beteg, fogyatékos embereknek, hanem egyben a szeretet ünnepe is.

A Molnár Viktor utcai Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona és a mellette levő Fejlesztő Gondozó Központ egyaránt szimbóluma a kerületnek. Ilyen típusú intézményi kapcsolat nem sok városrészben van. A két szervezet működtetése nem kötelező feladata az önkormányzatnak, ám az elmúlt több mint harminc évben fel sem merült, hogy erről az önként vállalt feladatáról lemondjon a kerület.

 

Fotó: Csokonai15

Comments are closed.