Jubiláltak a tűzoltók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Amióta Béres Ferenc tűzoltó százados a IV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője, sok minden megváltozott a Szent László téri laktanyában. Kollégáival szépíteni kezdte a parancsnokság épületét.

Táblaavatás/Fotó: XV Média, Vargosz

Táblaavatás/Fotó: XV Média, Vargosz

A tűzoltóság az észak-pesti régióban komoly hagyományokkal rendelkezik. Az önkéntes már 1870-ben megalakult, míg a hivatásos tűzoltóság Újpest várossá alakulását megelőzve 1905-ben jött létre. Ennek a két jubileumnak, illetve a hagyományos Flórián-nap (május 4.) tiszteletére április 30-án emléktáblát avattak a laktanyában.
– Az ünnepségen a Magyar Tűzoltó Szövetség emlékplakettjét vehette át a 3 szolgálati csoport vezetője; Rácz Krisztián tűzoltó százados, Somogyi Dávid tűzoltó őrnagy és Keményfi Róbert tűzoltó százados, valamint a parancsnokság műszaki tisztje, Leki Csaba. A Budapesti Tűzoltó Szövetség Szent Flórián-plakettjét Herczeg Zsolt, a XV. kerület katasztrófavédelmi megbízottja vehette át – tudtuk meg a parancsnoktól.
Az eseményen az országos és a budapesti katasztrófavédelmi igazgatóság, valamint az érintett települések és kerületek – Dunakeszi, Fót, a IV. és XV. – is képviseltette magát. Ajándékot is hoztak, a fótiak televízióval, a dunakesziek pedig 15 új ággyal lepték meg az ünnepelteket. A XV. kerület a Répszolg révén felújította a laktanya udvarának a kertjét, többek között 15 fát is elültettek, a hősi emlékmű renoválását is finanszírozták, illetve a IV. kerülettel közösen egy ­Dacia Duster típusú személy­autóval segítik a tűzoltók munkáját.

Comments are closed.