Izzócsere-akció a kerületiek örömére

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Folytatódott az ingyenes LED-izzók kiosztása azoknak a kerületi családoknak, amelyek tavasszal regisztráltak az önkormányzatnál. Az első szerencsések már januárban átvehették az energiatakarékos izzókat a Polgármesteri Hivatal Eötvös utca 1. szám alatti épületében, így ők már élvezhetik az új izzók jótékony (energiatakarékos) hatását. Az első körről lemaradók pedig május 14-től juthattak hozzá az ingyenes LED-ekhez.

A program ötletgazdái Gyurkó Dániel és Pálmai Attila önkormányzati képviselők voltak, akik vidéki példát követve kezdeményezték a testületnél, hogy a kerület is csatlakozzon a CYEB Magyarország LED-cserés lakossági programjához. A szentendrei cég egy algoritmus segítségével a regisztrációkat követően kiszámolta, hogy az igénylőknek hány égőre lenne szükségük, amelyeket az elmúlt hetekben ki is szállítottak a XV. kerületbe.

„Az akciónak köszönhetően a két fordulóban több mint 500 kerületi család jutott hozzá ehhez az energiatakarékos lehetőséghez – mondta el Cserdiné Németh Angéla polgármester. – Az önkormányzatnak ebben az energiaválságos helyzetben minden olyan kezdeményezést támogatnia kell, amely segíti a lakosságot.”

A Polgármesteri Hivatal munkatársai is kivették a részüket a munkából, mert a cég által ideszállított izzókat ők porciózták családonként.

Gyurkó Dániel elmondta, annak érdekében, hogy még többen részesülhessenek ebben a kedvezményben, februárban egy második kört is kiírtak, azaz bárki, aki a kerületben lakik és névre szóló villanyszámlával rendelkezik, regisztrálhatott a ledcsere.hu oldalon, s így most májusban ők is hozzá is juthatnak az ingyenes LED-izzókhoz.

A CYEB Magyarország LED-es izzói a legmagasabb TÜV-minősítést kapták, amit jól bizonyít, hogy az eddig kiosztott több mint kétmillió égő közül mindössze egy volt csak, amely hibásnak bizonyult.

Comments are closed.