Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Kállósemjéni győzelmével a REAC bebiztosította NB III-ba való feljutását. A rákospalotai együttes 2017 után játszhat majd ismét a nemzeti bajnokságban.

Egy héttel ezelőtt 8-3-ra nyerte meg az osztályozó első mérkőzését a REAC. A Budai II László stadionban lejátszott találkozó a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bajnokság győztese, a Kállósemjén SE ellen igazi gálameccs volt. Kaszala Patrik és Lakatos Zoltán vezérletével ugyanis hengerelt a REAC, amely akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, az ötgólos előny pedig gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutást. Persze, hátra volt még egy nagy utazás, a Rákospalotától 235 km-re levő kállósemjéni sportközpontba, ahol még le kellett játszani a visszavágót. A szabolcsi mérkőzés pedig június 11-én úgy alakult, ahogy azt a Käfer Zsombor – Dinka Balázs edzőpáros megálmodta. Popgeorgiev Pantelis ugyanis már a 2. percben beköszönt az ellenfél kapusának, sőt a 11. percben már a második találatát is megszerezte, ekkor pedig összesítésben már 10-3-ra álltak a felek. Nem csoda, hogy a REAC visszavett az iramból, de a Kállósemjén sem tudott már felpörögni. A házigazda végül a második félidő közepén megszerezte azért a becsületgólját. Több találat azonban már nem született a mérkőzésen, így 10-4-es összesítéssel a REAC jutott fel az NB III-ba.

A versenykiírás szerint a labdarúgó NB III-at a 2023–2024-es idényben négy 16 csapatos csoportra bontva 64 együttes alkotja majd.

 

Fotó: Gordon Eszter/Csokonai15

Comments are closed.