Iskola-előkészítő a Neptunban

A hagyományos iskolaelőkészítő-tanfolyam február 18-án délután negyed 5-kor indul a Neptun Általános Iskolában. A három leendő első osztály majdani pedagógusai szeretettel várnak minden érdeklődő szülőt és gyermeket kedd délutánonként.

Gyerekek

Gyerekek

Az ingyenes iskolaelőkészítő-foglalkozások április 1-jéig tartanak a Neptunban, amelyeket a leendő első osztályos tanítók, valamint a német és angol nyelvtanárok tartanak. A tanfolyam fontos célja, hogy a gyermekek ráhangolódjanak az iskolára. Szüleikkel együtt megismerkedjenek leendő intézményükkel – amely lényegesen nagyobb, mint eddigi közegük, az óvoda –, tanítóikkal, az iskolai élettel. Éppen ezért az első foglalkozáson az ovisokat körbevezetik az iskolán, megmutatják nekik az ebédlőt, a tornatermet, a tanári szobát, a leendő osztálytermüket.

A szülők pedig általános tájékoztatást kapnak az iskolai nevelési munkáról, a pedagógiai módszerekről, a tanítók céljairól, a mindennapokról, a tanórán kívüli foglalkozásokról – tudtuk meg Novottáné Csősz Gabriellától, a Neptun iskola könyvtárosától.

A keddi tanfolyamokon a leendő tanítók játékos-mozgásos feladatokkal készülnek. Az iskolában lehetőség van az első osztálytól kezdve angol vagy német nyelv tanulására, a szülők, valamint a gyermekek választásának megfelelően,pedagógusoktól szintén játékos mini-nyelvórákat is vehetnek. Az előkészítő így arra is jó, hogy kiderüljön, a gyermeket melyik nyelv érdekli jobban, melyiket tanulná szívesebben.

Comments are closed.