InSpiráló projektnyitó

Országosan példaértékű, ahogy az önkormányzat a szociális szféra szakembereit úgymond „a kirakatba helyezi” a Spirálház újragondolásával, amelyben a felújítás után Szociális és Humán Központot alakítanak ki. E szavakkal méltatta szeptember 5-én Czibere Károly Szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár a Zsókavár III. városrehabilitációs projektet, amelynek részeként új funkciója lesz a Zsókavár utca 24−28. szám alatt lévő Spirálháznak.

Spirálház felújítása/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Spirálház felújítása/Fotó: XV Média, Nagy Botond

László Tamás polgármester az InSpirál Humán Központ projektnyitó rendezvényén kiemelte: a fejlesztés célja a városközponti és a közösségi funkciók erősítése, az emberek mindennapi életét segítő szolgáltatások kialakítása, melynek fontos eleme a környezettudatosság. A zöldfelületet úgy növelik, hogy az épület tetején zöldtetőt építenek ki, a Zsókavár utca forgalmi sávjánál pedig sövényfalat alakítanak ki. A munkálatok során felújítják a homlokzatot, belső átalakításokat végeznek a kacsaringós épületen.

Spirálház felújítása/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Spirálház felújítása/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Zsókavár III. ütemű projekt tervezett összköltsége mintegy bruttó 1 milliárd 700 millió forint, amelyből az InSpirál Humán Központ körülbelül nettó 430 millió forintba kerül. A generáltervezést a M-Teampannon Kft., míg a műszaki ellenőrzést a Rup–15 Kft., valamint a Kirefta Kft. végzi.

Comments are closed.