Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Különös kiállítás látható december 21-e óta az „Inspirálház” emeletén, a könyvtár és a régi fodrászüzlet kirakataiban. A tárlat bemutatja a mostani városmegújító program terveit, azokat a gyermekrajzokat, melyek a tavaly szeptemberi „Keltsük együtt életre a Spirálházat!” akciónapon készültek, valamint más városképeket, amelyek hasonló programok példáit mutatják be – tudtuk meg Péterfi Ferenc közösségfejlesztőtől.

_20131219_inspiral_galeria_001

A galéria megnyitásának gondolata a már említett akciónaphoz kapcsolódóan született meg, azért, hogy egyre rosszabb állapotban levő korábbi üzlethelyiségek portáljaiba becsempésszék az ide felépülő világot.

Aki arra jár, láthatja, hogy az egykori önkormányzati szolgáltatóház milyen állapotba került. Az emeletén jelenleg már csak a könyvtár működik, s bizony enyhén szólva sem nyújtanak szívderítő látványt az ürességtől tátongó üzletek, a sötét, a kosz.

Jó hír, hogy a városrehabilitáció megvalósulásával az épületből szolgáltató központ lesz. Addig pedig, köszönhetően annak a néhány aktivistának – köztük Kissné Breczek Margit művésztanárnak –, akik fáradságot nem kímélve, nagy munkával letakarították a kirakatüvegeket, felkasírozták a rajzokat és fotókat, gyönyörködhetünk a szép gyerekrajzokban, a tervekből pedig megismerhetjük, milyen lesz nemsokára a jelenlegi épület, a környék, a környezet.

Comments are closed.