Ingyen korizhatnak az ovisok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A költségvetés hiánya miatt nem lesz idén ingyenesen használható jégpálya kerületünkben. Az ovisoknak viszont biztosítja az ingyen korcsolyázás lehetőségét az önkormányzat.

Mivel a kerület idei költségvetését csak október 11-én fogadta el a képviselő-testület, így az iskolák udvarában telepített jégpályák kialakítására már nem volt lehetőség. Mint az önkormányzattól megtudtuk, a telepítést végző cégek kapacitása nem tette lehetővé, hogy a téli szünetre elkészüljenek az ideiglenes jégpályák.

Ezért a kerületvezetés egyéb megoldást keresett. Ennek eredményeként az a döntés született, hogy a Pólus Centerben működő jégpályán, „vásárolt szolgáltatásként biztosítják az önkormányzati fenntartású óvodákba járó gyerekeknek a korcsolyázást és a korcsolyaoktatás lehetőségét”. Ez annyit jelent, hogy a gyerekeknek ingyenes lesz a program, az összes költséget az önkormányzat állja.

A tervek szerint a 19 kerületi óvodából összesen 650 gyerek mehet korizni 2020 januárjától. A programot szakképzett oktatók felügyelik majd, az egyes óvodákból külön autóbusz szállítja a gyerekeket a korcsolyapályára, ahol korcsolyát és védősisakot is kapnak a sportoláshoz. A szülőknek csupán a megfelelő ruházatról kell gondoskodniuk, valamint – igény szerint – a könyök- és térdvédőkről – tudtuk meg.

„A Pólus Centerben működő korcsolyapálya használatát a program befejezését követően kiértékeli az önkormányzat, majd ezt követően döntünk arról, hogy a következő évben is igénybe vesszük-e ezt a szolgáltatást. Amennyiben a tapasztalatok pozitívak, a következő évben hamarabb elkezdődhetnek a korcsolyapálya használatával kapcsolatos egyeztetések, és ebben az esetben több óvodás gyermek számára, már akár novemberben elkezdődhet a korcsolyázás és a korcsolyaoktatás. Az önkormányzat ugyanakkor nem vetette el azt az ötletet sem, hogy a jövőben újra legyenek ingyenes korcsolyapályák a kerületben” – mondta lapunknak Reiszné Naszádi Magdolna, a Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály vezetője.

Comments are closed.