Igényes közétkeztetés

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Napokon belül elkezdődhet a Károly Róbert Általános Iskola főzőkonyhájának fejlesztése. A közbeszerzési pályázat győzteseivel február 24-én László Tamás polgármester írta alá a megállapodásokat.

Károly Róbert iskola főzőkonyha-felújítás

Károly Róbert iskola főzőkonyha-felújítás

A helyi önkormányzat intézményfenntartóként hangsúlyt helyez a saját tulajdonú és üzemeltetésű konyhák fejlesztésére, kapacitásának bővítésére. Tavaly célul tűzte ki a Károly Róbert Általános Iskola főzőkonyhájának teljes rekonstrukcióját, és az Egyesített Bölcsődék főzőkonyháinak fejlesztését. A Gazdasági Működtetési Központ kimutatta, hogy az önkormányzati főzőkonyhák igen magas önköltséggel üzemelnek, elavultságuk miatt jelentős veszteségeket termelnek. A korszerűsítéssel azonban csökken a konyhák rezsiköltsége.

László Tamás polgármester a jelenlévőket arról tájékoztatta, hogy a jelenlegi rekonstrukcióval a Károly Róbert Általános Iskola főzőkonyhájának kapacitása 500-ról 1500 adagra nő majd. A beruházás során az elsődleges fejlesztési szempont, hogy a jelenlegiekhez képest más típusú és nagyobb teljesítményű konyhai berendezéseket szereljenek be. A meglevő légkezelő rendszer helyett is korszerűt építenek ki, amely megfelel majd az előírásoknak. Az átalakítás fontos része, hogy a konyhaüzem energiafogyasztását nyomon tudják követni.

A polgármester a közétkeztetéssel kapcsolatosan arra is kitért, hogy a tervek szerint a megújuló Spirálházban kialakítanak egy új önkiszolgáló éttermet is – a hajdani Pajtás étterem modern változatát –, ahol helyben is lehet majd fogyasztani, de az étel elvitelére is lehetőség lesz.

Comments are closed.