Idővándor – Digitális Színház

Szeretnél találkozni igazi hősökkel? Olyan személyiségekkel, akik tetteikkel alapvetően változtatták meg az emberiség jövőjét?

Ember a holdon

Ember a holdon

Akkor gyere el a Pólusban megrendezésre kerülő Idővándor Digitális Színházba, ahol egy emlékezetes Időutazásra viszünk Téged. Tapasztald meg a reformkor, az ipari forradalom, vagy a Holdra szállás történelmi pillanatait! Vár egy felejthetetlen utazás március 28. és április 30. között a Pólusban!

Legyél Te is OTT!

A kiállítás megtekintése ingyenes!
Producer: Rácz László, a Vörösmarty-téri MURDER kiállítás szervezője
Rendező: Szurdi Miklós

BEMUTATKOZÁS

Mindannyiunk életének részét képezték a történelem órák. Vajon mennyire emlékszünk a tanultakra? Mennyire ismertük meg a múltunkat? Sikerült-e valódi képet alkotnunk a történelem legfontosabb pillanatairól? A tanulás nem ér fel azzal az élménnyel, mint mikor a történelemkönyvek lapjai megelevenednek előttünk, és nem csak kívülről nézzük az eseményeket, hanem részesei vagyunk a múltnak.

Az IDŐVÁNDOR, felejthetetlen és maradandó élményt nyújt, miközben egy időutazás során a történelem legmeghatározóbb korszakainak lehetünk részesei. A kiállítás az adott korok élethű atmoszféráját ötvözi a modern technológia legjavával és színházi játékkal. Így betekintést enged a történelem kulisszái mögé egy lendületes történelmi montázzsal, melyet a korhű díszletben ülve élvezhetünk.

A KIÁLLÍTÁSRÓL

A reformkor

Egy korabeli kávézóba érkezünk, ahol megismerkedhetünk a reformkorral, egy teljesen új perspektívából. Nem csak a történelemkönyv lapjai elevenednek meg, hanem a kor hétköznapjai, botrányai, pletykái, szokásai, kiemelkedő alakjai és érdekességei is. Mindez egy fiatalos tempójú, könnyed és humoros köntösbe bújtatva

Ember a Holdon

Egy NASA irányítóközpontba érkezünk 1969-ben, ahol nem csak a Holdra szállás pillanatát élhetjük át, hanem az űrkutatás történetét és eredményeit is megismerhetjük. Az egyedi atmoszférájú irányítóközpontban az űrkutatás történetével és legfontosabb állomásaival is megismerkedhetünk egy feszes tempójú és izgalmas 15 percben.

Médiaforradalom / ipari forradalom

Az ipari forradalmat megelőző izgalmas korba érkezünk, az ipari forradalom lavináját elindító gőzgép feltalálását követve nyomon. James Watt életén keresztül megismerkedhetünk a modernizáció és a technikai fejlődés folyamatával, valamint annak hatásaival a társadalomra és a gazdaságra.

HÁZIREND

– A műsor megkezdése előtt a mobiltelefonokat és más elektronikai készülékeket kérjük kikapcsolni!
– A látogatás ideje alatt álló- és mozgóképeket készíteni, a berendezési tárgyakban és hangeszközökben bárminemű kárt tenni szigorúan tilos, és hivatalos törvényes eljárást vonhat maga után!
– A látogatás időtartama kb. 60 perc
– A Holdra szállás teljes időtartama alatt kérjük, tartsák fejükön a fejhallgatókat, mivel minden audio anyagot csak azon keresztül hallhatnak.
– A kiállítás területén kérjük ügyeljenek a tisztaságra.
– A kiállítás egész területén étel és ital fogyasztása szigorúan TILOS!
– A kiállítás egész területén a dohányzás szigorúan TILOS!
– A kiállítás területére állatokat behozni szigorúan TILOS!

Iskolás Csoportoknak

A kiállítás témájából adódóan alkalmas program iskolai csoportok számára. Egy csoport létszáma maximum 50 fő lehet. Csoportokat csak előzetes regisztrációval áll módunkban fogadni. A regisztrációhoz kérjük, hívják a Barna Tímeát a 06 70 940 07 53-as telefonszámon.

Comments are closed.