Idén is ingyen korizhatunk

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az önkormányzat közbeszerzési eljárást írt ki két mobil jégpálya építésére, üzemeltetésére és elbontására, amely azt jelenti, hogy idén is lesz lehetőségünk a már megszokott helyeken – Száraznád NOK-ban és a Czabán Általános Iskolában – korcsolyázni.

Jégpálya/Fotó: XV Média, Vargosz

Jégpálya/Fotó: XV Média, Vargosz

A pályázati kiírásból kiderül, hogy 2014-ben november 24-én, hétfőn nyitnak a jégpályák, és 2015. március 1-jéig biztosítanak korcsolyázási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A Száraznád NOK-ban és a Czabán Általános Iskolában várja majd egy-egy, esti világítással is ellátott, 14×28 méteres műjégpálya az érdeklődőket. A pályák használata a teljes idényben mindenki számára ingyenes.
Ahogy megszokhattuk, hétköznapokon – a tanítási időben – 8 és délután 3 óra között szervezetten a kerületi óvodások és iskolások használhatják a pályákat, ezekre a foglalkozásokra az önkormányzat díjmentesen korcsolyaoktatót és korcsolyát is biztosít. Hétköznapokon délután 4 és 5 óra között a kerületi sportegyesületekbe járó gyermekek korcsolyázhatnak, majd 5-től este 9-ig a kerület lakossága veheti igénybe a pályákat. Hétvégenként és ünnepnapokon reggel 8-tól este 9-ig bárki előtt nyitva áll mindkét létesítmény. A lakosságnak a nyitva tartás idején korcsolyabérlési lehetőséget biztosít az üzemeltető, a melegedő sátrakban pedig idén is lesz büfé – olvasható a bpxv.hu oldalon.
Kerületünkben 2010-ben nyílt meg az első ingyenes jégpálya, amely népszerűségének köszönhetően az önkormányzat egy évvel később még egyet létesített.

Comments are closed.