Húsvéti készülődés

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Egyre nagyobb hagyománya van, hogy a húsvétra ne csak tojásfestéssel készülődjenek a háziasszonyok, hanem lakásukat is feldíszítsék az ünnepre. Ehhez nyújthatnak segítséget a művelődési házak ilyen témájú programjai.

Húsvéti készülődés, illusztráció

Húsvéti készülődés, illusztráció

A Kozák téri Művelődési Ház a Tavaszi Kézműves Alkotóház rendezvénysorozata keretében április 11-én, pénteken délelőtt és délután is foglalkozásokkal várja kicsiket és nagyokat egyaránt. Holnap délelőtt 10 órától húsvéti mézeskalácssütés lesz, majd az elkészült figurákat írókával díszíthetik ki a résztvevők. Ugyanezen a napon délután 3-tól este 8-9-ig tojásfestésre nyílik lehetőség, valamint ünnepi dekoráció, asztal- és ajtódíszek, kopogtatók készítésére – tudtuk meg Bezerédi Erikától, a közösségi ház vezetőjétől.

A foglalkozásokra belépődíj nincs, csak az alapanyagok költségeit kell kifizetni. A szülők bátran magukkal vihetik gyermekeiket is, mert amíg ők alkotnak, a kicsik a gyerekszobában játszhatnak vagy Simont, a nyuszit simogathatják.

Azok pedig, akik április 16-án ellátogatnak a Pestújhelyi Közösségi Házba, a klasszikus hímestojás-készítés alapfortélyait sajátíthatják el. A délután 4 órakor kezdődő program során írókázással és hagymahéjjal, viaszozással készíthetik el az érdeklődők a tojásokat. A belépődíj 500 forintba kerül.

Comments are closed.