Hűség és gyógyító munka

A díszpolgárság a helyi identitásról szól – mondta László Tamás polgármester azon az ünnepségen, amelyen az újdonsült díszpolgárokat köszöntötték. A fenti meghatározás pedig többszörösen is érvényes új díszpolgárunkra, dr. Jordán Évára. Az 59 éve Pestújhelyen (ugyanabban a házban) élő doktornő pontosan negyven esztendővel ezelőtt kezdte a rendelését a Hősök úti rendelőben, és az elmúlt négy évtizedben megszakítás nélkül gyógyította az újpalotai betegeket. Népszerűségét bizonyította, hogy az ünnepséget követően is rengetegen gratuláltak neki, és mindenkinek volt egy jó szava hozzá.

Dr. Jordán Éva/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Jordán Éva/Fotó: XV Média, Vargosz

– Nagyon meghatódtam, hogy engem választottak a képviselők – mondta a kitüntetett doktornő. – Tudom, rengeteg kiváló ember él és dolgozik a kerületben, akik közül nem könnyű kiválasztani egyet. Jómagam egész életemben a kerületért dolgoztam, amelyet most ezzel a díszpolgári címmel köszöntek meg.
Dr. Jordán Éva újszülött kislányával volt otthon 1974-ben, amikor jelezték neki, hogy megüresedett egy körzeti (ma házi) orvosi praxis Újpalotán, amelyet sürgősen el kellene foglalnia. A fiatal pályakezdő orvos nem sokat gondolkodott, elfogadta a felkérést. A rendelést 1974. február 1-jén kezdte a Hősök úti orvosi rendelőben, és azóta is ez az épület a munkahelye. A betegei szeretik, mert kedves velük, s mert érzik, hogy számára a gyógyítás nem munka, hanem küldetés.
– Az orvoslás olyan fel­adat, amelyet semmivel sem lehet összehasonlítani – mondta a március 26-i ünnepségen dr. Jordán Éva.
És ő e szerint is élte az életét. De a gyógyítás mellett felnevelt két gyermeket, majd időközben öt szép unoka nagymamája lett.
Az sem volt kérdés számára, hogy a 2001-ben újjáalakult Pestújhelyi Pátria Közhasznú Egyesület tagja legyen, és az elmúlt 13 évben aktív szerepet vállaljon a kerületrész életében.
Az önkormányzat 1995-ben „A kerület kiváló orvosa” díjjal jutalmazta a munkáját, amelyre azért is emlékszik, mert a lánya az elismerés évében vette át a diplomáját.

Comments are closed.