Horvát-magyar fúvószenekari koncert lesz a Hubayban

Egész napos látogatásra érkezik horvát testvérvárosunk, Donji Kraljevec polgármesteri szintű delegációja, valamint a település fúvószenekara március 22-én, szombaton. A rendezvényen önkormányzatunk vendégül látja a magyarországi horvát anyanyelvű falu, Tótszentmárton polgármesterét is – tudtuk meg Tajti Rékától, a polgármesteri kabinet rendezvényszervezőjétől.

Hubay fúvószenekar/Fotó: XV Média, Vargosz

Hubay fúvószenekar/Fotó: XV Média, Vargosz

A vendégek napközben budapesti városnézésen vesznek részt, majd délután 5 órától a Hubay Jenő Zeneiskola és Művészetoktatási Intézményben közös koncertet ad Donji Kraljevec fúvószenekara és a Hubay ifjúsági fúvószenekara. A rendezvényre a belépés ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A koncertre a horvát nagykövetség is delegál vendéget, ugyanis példaértékűnek tartják, hogy egy nemzetiségi találkozó során a zenekari találkozó kerül előtérbe. Márpedig a XV. kerület és Donji Kraljevec kapcsolata éppen ez utóbbira alapul; a mostani látogatást követően, a hagyományoknak megfelelően, karácsony előtt a Hubay fúvósai látogatnak majd ki a horvát településre.

Comments are closed.