Hétvégenként csak az első ajtónál lehet felszállni a 196-os és a 196A buszokra

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Tovább bővült az első ajtós felszállási rendű járatok köre: szeptember 4-től hétvégenként csak az első ajtónál lehet felszállni a 196-os és a 196A buszokra.

Az elmúlt időszak tapasztalatait kiértékelve az ArrivaBus Kft. által üzemeltett, a IV. és a XV. kerület között közlekedő 196-os és 196A buszokra vezeti be szeptember 4-től, szombattól a BKK az első ajtós felszállási rendet a szombati és munkaszüneti napokra.

A korábbi hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt tudják ellenőrizni a jegyeket és a bérleteket – írja közleményében a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ a jövőben olyan vonalakra tervezi kiterjeszteni az első ajtós felszállási rendet, ahol az nem okoz fennakadást vagy nem növeli jelentősen a menetidőt. A rendszer nem minden vonalon és nem minden időszakban lesz érvényes, tehát a kifejezetten legforgalmasabb vonalszakaszokon a hétköznapi csúcsidőszakban egészen biztosan nem vezetik be.

Comments are closed.