Három napon át várják programokkal az érdeklődőket az ünnep alkalmából

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Isten éltessen, Magyarország! szlogennel tartják meg a hagyományokhoz híven háromnapos rendezvénysorozatot az államalapítás ünnepén – mondta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a sajtótájékoztatóján.

A programokról az államtitkár elmondta, a rendezvények már vasárnap, augusztus 18-án elkezdődnek. A Várkert Bazárnál a Magyar Ízek utcája a Kárpát-medence gasztrokultúrájával várja a látogatókat, napközben családi programokkal is készülnek, esténként pedig koncertek lesznek.

Augusztus 20-án, a katonai és állami hagyományoknak megfelelően, reggel zászlófelvonással és 130 katona tisztté avatásával kezdődik a nap, ezen beszédet mond Áder János köztársasági elnök mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. Ezt a Magyar Honvédség légi és vízi bemutatója követi, amelyen a haderő új beszerzésű eszközei is bemutatkoznak.

Napközben a rakparton folytatódnak a rendezvények, a tűzijáték este 9 órakor kezdődik. Ezzel kapcsolatban Kovács Zoltán jelezte: a fellövési helyszíneket a tavalyihoz képest délebbre helyezték.

Comments are closed.