Három kerületi sportoló az év legjobbjai között

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az év végéhez közeledve a legtöbb sportág vezetése megnevezte már, hogy kik azok a női és férfi sportolók, akik az idei évben a legjobban teljesítettek. A névsort böngészve három sportágban is kerületi sportoló lett az esztendő legjobbja.

Hárspataki Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

Hárspataki Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

2018-ban a legjobb férfi karatés az MTK-s Hárspataki Gábor volt, aki a májusi újvidéki Karate Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, és év közben is számos világkupa, Serie A, illetve Premier League-versenyen ért el kimagaslóan jó eredményt. Gábor egyike azon magyar karatésoknak, akik jó eséllyel pályáznak a tokiói olimpiai bemutatkozásra.

Gasparics Fanni

Ugyancsak sportága hazai legjobbja lett az újpalotai Gasparics Fanni is, akinek ez a siker némi elégtételt jelenthet, hisz éppen december elején bontotta fel a szerződését a legerősebb magyar női hokiklub, a KMH. Fanni ötévnyi oroszországi légióskodást követően tért haza, és szerződött a szezon elején a Kanadai Magyar Hokiklubhoz. Emellett a felnőtt magyar jégkorongválogatottnak is meghatározó tagja volt.

Solti László

Solti László

Harmadik legjobbunk pedig a maratonspecialista kajakos, Solti László lett. Az egykori dózsás diák, a Vasas SC versenyzőjeként idén Boros Adriánnal párban Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes lett. A legjobb férfi maratoni kajakos címet is együtt érdemelték ki.

Comments are closed.