Három Európa-bajnoki érem

Legsikeresebb világversenyét tudhatja maga mögött a magyar karatesport. Az eddigi csúcs a 2013-as budapesti felnőtt Európa-bajnokság volt, amelyen öt magyar érem született. Abból a sikerből Metzger Szandra révén egy XV. kerületi sportoló is kivette a részét, aki egyéniben és csapatban is bronzérmes lett. A tavaly a Dynamic Karate SE sportolója, Hárspataki Gábor a korosztályos világbajnokságon egy bronzéremmel gazdagította a kerületi éremgyűjteményt.

Idén február 7-9. között Lisszabonban rendezték a kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságot, amelyről a küldöttségünk 11 éremmel tért haza. Az éremesőből a kerületi sportolók ismét kivették a részüket, a tizenegy éremszerzőből hárman helyi klubokban versenyeznek.

Czagány Dóra

Czagány Dóra

A legjobb eredményt a Dynamic KSE kadetkorú versenyzője, Czagány Dóra érte el, aki a +54 kilogrammos súlycsoportban négy győzelmet követően a fináléban csak szoros küzdelemben 3-1-re maradt alul a francia Avazeri ellenében, ám pályafutásának második világversenyén így is felállhatott a dobogóra. Hárspataki Gábor pedig a juniorok 68 kilogrammos súlycsoportjában állhatott ismét a dobogó harmadik fokára. A két sportoló edzője Miklós Nikolett és Fischer Mihály.

Hárspataki Gábor

Hárspataki Gábor

A Magyar Kusido Fortuna Karate SE is képviseltette magát a válogatottban, és a tavaly még a kadetek között érmes Ardai Bálint egy korosztállyal feljebb bizonyította a tehetségét. A sportoló a verseny előtt mindössze egy nappal töltötte be a 16. életévét, és kiváló versenyzéssel lett bronzérmes.

Comments are closed.