Gyógyhír a reumásoknak

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Hamarabb bejuthatnak a szakrendelésre a reumapanaszokkal küzdő kerületi betegek augusztustól. A jövőben pár hét várakozás után fogadják az orvosok a Rákos úti szakrendelőben őket.

Nagyon nem kell ecsetelni, hogy az ízületi panaszok milyen fájdalmakkal, gyötrelmekkel járnak. Ilyenkor a beteg megpróbál minél előbb orvoshoz menni, hogy gyógyírt kaphasson a problémájára. Sajnos, a XV. kerületben ez a gyógyír csak több hónap után jöhetett el, márciusban még az is megtörtént, hogy elirányították a betegeket a szakrendelésről.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Nagyon nehéz időszak volt – mondta dr. Glöckner Berenike osztályvezető főorvos –, már év elején is megszenvedtünk azzal, hogy ellássuk a betegeket, ám márciusban felmondott a kolléganőm, így teljesen magamra maradtam. Egyedül pedig ennyi beteget lehetetlen volt ellátni.

Ekkor történt, hogy a betegek egy részét átrányították a Királyhágó utcai Országos Gerincgyógyászati Központba. Ahol viszont nem vagy csak nehezen fogadták a XV. kerületi betegeket, akik a fájdalmas vargabetűt követően ismét a Rákos úton kötöttek ki. További részletek az Életképek 16. számában olvashatók.

Comments are closed.