Gondoskodó adománygyűjtések

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az iskolakezdés idén a világjárvány miatt még nagyobb terhet ró a családokra, ezért több szervezet is segélyakcióba fogott.

Iskolakezdés együtt! címmel kilencedik alkalommal hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására. Ebben az évben a koronavírus-járvány miatt kétezer gyerek iskolatáskáját szeretné megtölteni a segélyszervezet. A kampány arca Wolf Kati énekesnő, a segélyszervezet önkéntese. A szervezők fontosnak tartják, hogy minőségi iskolaszer kerüljön a táskákba, mert a jó minőségű tanszerek esélyt kínálnak arra, hogy a gyerekek büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.
A tanszercsomagban részesülő gyerekeket a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották ki. A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent, negyven hívással „megtölthető” egy iskolatáska.
A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal.
A Katolikus Karitász száz, magyar osztályba beiratkozott első osztályos diák iskolakezdését segíti Kárpátalján – adta hírül az MTI.
Az iskolakezdési csomag jelképes ajándék azoknak a családoknak, amelyek a szórványban is őrzik és továbbadják gyermekeiknek a magyar nyelvet és kultúrát.
A Katolikus Karitász idén negyedik alkalommal támogatja a kárpátaljai és délvidéki családokat iskolakezdési ajándékcsomaggal. A szervezet eddig minden évben személyesen adta át a táskákat, ez azonban idén a koronavírus-járvány miatt nem lehetséges. Ugyanakkor gondoskodnak arról, hogy az iskolakezdésre valamennyi támogatott családhoz megérkezzen a tanszerekből és táskából álló csomag – közölték.
A segélyszervezet iskolakezdési ak­ció­ját szeptember 15-éig lehet támogatni. A 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a programhoz. A felajánlásokról részletek a www.karitasz.hu oldalon.

Comments are closed.