Focisuli a PöSöC-nél

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A ’20-as, ’30-as években Pestújhelyen a Sport Club jóvoltából magas színvonalú focikultúra alakult ki. Az I. csapat megnyerte a „Stobbe” csoport 1928-29 évi bajnokságát és ezzel feljutott az I. osztályba. A játékosok és a szurkolók örömmámorban úsztak. A labdarúgó szakosztálynál tudatosan alkalmazták a generációk egymásra épülésének elvét. Ekkor a sportklubnak 5 focicsapata és mintegy száz játékosa volt. A kölyök, ifjúsági és tartalékcsapat számos dobogós helyezést, köztük aranyérmet ért el – áll a Pestújhelyi Sport Club (PSC) közleményében.

Fotó/ PöSöC

Fotó/ PöSöC

A kitűnő labdarúgó nevelőmunka alapján nem véletlen, hogy több nemzetközi klasszisú futballista karrierje az akkor már PöSöC-ként becézett klubból indult el. Elsősorban Borsányi Ferenc „Borcsa” 23-szoros és Balogh István „Bonzó” 13-szoros válogatott focistára gondolunk.

A PSC vezetése úgy határozott, hogy a 20. században Pestújhelyen felhalmozott labdarúgó értékeket felkarolja és tovább élteti. Ennek konkrét megvalósítási módja egy foci suli program  beindítása általános iskolások számára. A képzés részletes szakmai programjának kidolgozása és a gyerekek toborzása folyamatban van.

Felhívjuk a foci iránt érdeklődő általános iskolások és az érintett szülők figyelmét, hogy a Pestújhelyi Sport Club

2014 márciusában heti 3 alkalommal

focisulit indít

általános iskolás gyerekek részére.

A foglalkozásokat a Pestújhelyi Közösségi Ház  új műfüves pályáján tartják.

A különböző korcsoportos tréningeket szakképzett edző vezeti.

Az első húsz gyerek márciusban ingyen vehet részt.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet gyere focizni a PÖSÖCBE!

A focisuli programjával és a részvételi feltételekkel kapcsolatos kérdésekre Kapuszta Csaba szolgál részletes információkkal a 06 (70) 422 36 16 telefonszámon, illetve a kapusztcsaba@gmail.com email címen.

Hajrá Pestújhely, hajrá PÖSÖC! Megőrizzük a PÖSÖC hagyományait és értékeit!

 

 

Comments are closed.