Filmhét RÖFI-filmekkel

A Csokonai Művelődési Központ idén negyedik alkalommal mutat be saját készítésű filmeket a november 14-i Rákospalotai Rövidfilmszemlén (RÖFI-n) Teszler Tamás „Egy nap kezdete”, Csicskár Dávid „Reggeli látogató” és Bán Attila „A paradicsom” című alkotását láthatja majd a nagyközönség. Kuczkó Andreától, a filmes projekt vezetőjétől megtudtuk, hogy mind a három filmet leforgatták már, jelenleg éppen az utómunkálatokat végzik, az alkotások pedig már készhez közeli állapotban vannak.

Fotó: Csokonai Művelődési Központ

Fotó: Csokonai Művelődési Központ

A forgatókönyveket még tavasszal a Sándor Pál Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező vezette zsűri választotta ki mintegy hetven pályázat közül. A három győztes filmötlet megvalósításában színészként közreműködött például Bán János, a román Liviu Matei, Roszik Hella, Scherer Péter, Venczel Vera, ugyanakkor Bánfalvi Eszter, Mucsi Zoltán, Pogány Judit a hangját kölcsönözte az egyik alkotáshoz.
A most elkészült három filmmel együtt már 12-re bővül a Csokonai filmtára, melyből négyet – a 180/100-at, a Legendát, az Újratervezést és a Minimált – az októberi Magyar Filmhéten is bemutattak.

Comments are closed.