Fél lábbal a nemzeti bajnokságban

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Hatalmas érdeklődés kísérte június 4-én a REAC – Kállósemjén SE labdarúgómérkőzést a Budai II László stadionban. A több mint ezer néző arra volt kíváncsi, hogy a házigazda rákospalotai egyesületnek sikerül-e végre visszaverekednie magát a nemzeti bajnokságba.

A REAC kálváriája már régóta tartott. Az egykor szebb napokat látott egyesület ugyanis egyre lejjebb csúszott a futball-ranglétrán. Olyannyira, hogy a 2016-17-es szezont követően már az amatőrök között, a Budapest-bajnokságban találta magát. Innen pedig sehogy sem tudott visszakapaszkodni. Mert hiába nyert bajnokságot 2018-ban, a Sárvár elleni osztályozón egy utolsó percben kapott gól megfosztotta őket a feljutástól. Majd jött a 2019-es Kelen SC elleni „bajnoki döntő”, amikor a mostanihoz hasonlóan sok néző előtt szenvedett 4-0-s vereséget a REAC. Ez alatt a hat év alatt hányszor kellett temetniük álmaikat, majd újra tervezniük a klubtulajdonosoknak és a szurkolóknak!

Sokáig úgy tűnt, a nagy álom, az NB III-ba való feljutás idén sem jön össze, ám Käfer Zsombor együttese egy nagy hajrával végül ezüstérmes lett. Majd jött egy kis szerencse, mert az idén bajnokságot nyerő Unione FC jelezte, nem kíván feljutni a nemzeti bajnokság harmadosztályába, így a REAC a második helyről váratlanul még egyet előre léphetett.

Június 4-én tehát a REAC már az NB III-as feljutásért léphetett pályára a Budai II László stadionban a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bajnok, a Kállósemjén SE ellen. A találkozóra több mint ezer néző előtt került sor. A REAC osztályozójára pedig szinte mindenki kíváncsi volt. A lelátón a tulajdonos Forgács család tagjain kívül ott szurkolt Cserdiné Németh Angéla polgármester, Tóth Imre alpolgármester, Hajdu László volt országgyűlési képviselő és polgármester, több képviselő, a Polgármesteri Hivatal jó pár dolgozója, illetve a Budafok csapatát nemrég a Magyar-kupa döntőjébe vezető egykori reacos edző, Mátyus János is. A leghangosabb azonban a palotaiak törzsszurkolója, Váradi Karelinho Károly volt, akinek hangja az ezer szurkoló közül is kihallatszott. Természetesen a vendég szabolcsi együttest is sok néző elkísérte, akik döbbenten vették tudomásul, hogy a REAC egy félidő alatt lefocizta kedvenceiket. Lakatos Zoltán vezetésével 45 perc alatt úgy szerzett négygólos előnyt a palotai csapat, hogy akár 7-8 gólt is rúghatott volna. Majd jött a második félidő, melyben a REAC előbb egy öngólt vétett, majd egy nagy gólt kapott, és máris „csak” 4-2- volt az eredmény. Szerencsére a csapatnak sikerült összekapnia magát, és főleg Kaszala Patrik jó játékának és mesterhármasának köszönhetően végül 8-3-ra megnyerte a találkozót. Ez pedig azt jelenti, hogy a REAC fél lábbal már az NB III-ban érezheti magát. De csak fél lábbal, mert előbb még meg kell őriznie Kállósemjénben is az előnyét. Ha ez sikerül, akkor összejöhet a nagy álom, és a REAC jövőre ismét NB-s mérkőzéseket játszhat majd.

A június 4-i mérkőzés szünetében két utánpótlás csapatot is köszöntöttek. A REAC SISE U17-es csapata ugyanis bajnok lett, míg az U14-es korosztály a harmadik helyen végzett a saját bajnokságában.

Fotó: Gordon Eszter/Csokonai15

Comments are closed.