Feketén-fehéren ők a bajnokok!

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A REGIO Játék Palota Sakk felnőtt csapata nyerte a 2023-2024-es sakkbajnokságot a Budapest-bajnokság I. osztályában. A rákospalotai csapatnak eddig egy hatodik helyezés volt a legjobb eredménye.

„Ebben az évben Budapest rendezi a sakkolimpiát, amely különleges alkalom minden sakkozó számára – mondta Mihály Zoltán a palotai sakkcsapat vezetője. – Mi pedig emlékezetessé akartuk tenni ezt a dátumot, ezért nagyon ráhajtottunk a bajnoki győzelemre.”

Nem volt könnyű helyzetben a REGIO Játék Palota Sakk, hiszen nagy riválisai, a tavalyi szezon első és második helyezettjei (a Lombik TSE és a Sirály) fuzionáltak, azaz duplájára erősödtek. Persze a palotai csapat is sokat erősödött a nyáron, ennek ellenére nem ők voltak a bajnokság esélyesei. Ám év közben olyan szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, hogy az utolsó fordulóban 8 egységgel megelőzték a riválisukat. A Fortuna pedig pont úgy alakította a sorsolást, hogy a Palota Sakk – Lombik–Sirály derbire a májusi utolsó körben kerüljön sor. A Budai II László Stadionban rendezett találkozón a házigazda palotai sakkozóknak mindössze 2,5 pontot kellett szerezniük, amit bőven túlszárnyaltak, ezzel pedig meg is nyerték a bajnokságot.

„Jövőre már az NB II-ben fogunk szerepelni, ahol jóval erősebb lesz a mezőny. Sajnos néhány játékosunktól el kell majd köszönnünk, mert nekik már volt NB-s csapatuk, de így is megpróbálunk majd helyt állni, és bent maradni a másodosztályban, hiszen a sakkolimpia évében a sakkolimpia városának bajnokaként a cím kötelez.”

A bajnokcsapat tagjai a következők voltak: Neverov Valeriy GM, Varga Zoltán GM, Végh Károly, Ladányi Tibor, Czebe Attila GM, Jamrich György FM, Mihály Zoltán, Izsák Gyula IM, Faragó Sándor IM, Szakmáry Domonkos, Farkas Ottó, Sági Bence (mindnyájan a fotón). Néhány mérkőzésen asztalhoz ült még Kiss István György FM, dr. Kahn Evarth IM, Fodor Balázs, Szalay-Ócsák Bánk, Mirza Sólyom, Serfőző Ádám, Albu Ferenc, Bleil Sándor és Schmelowszky Dávid is.

Comments are closed.