Farsang az ÉNO-ban

A Csomópont tehetségkutató program résztvevői február 6-án az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában (ÉNO) tartott farsang díszvendégei voltak. Szabóné Busi Julianna intézményvezető elmondta, hogy 2013-ban a Pólus Centerben rendezett első Speciális Fővárosi Kulturális Fesztivál szervezésébe bevonták a kerületi csomópontos fiatalokat, és a műsor olyan jól sikerült, hogy azóta is tart az együttműködés.

ÉNO farsang/Fotó  XV Média, Vargosz

ÉNO farsang/Fotó XV Média, Vargosz

A tavalyi ÉNO-s farsangot már a Száraznád utcai Ifjúsági Közösségi Házban rendezték, és együtt szervezték a 2014-es Speciális Fővárosi Kulturális Fesztivált is a Hartyán Általános Iskolában. Idén február 6-án viszont új pontjához érkezett az együttműködésük, ezúttal az ÉNO volt a házigazda, a csomópontos fiatalok pedig a vendégek. A gondozottak ismét együtt mulattak a fiatalokkal, volt éneklés, tánc, jelmezverseny és karaoke is.

A közös program pedig várhatóan idén is folytatódni fog. A harmadik Speciális Fővárosi Kulturális Fesztivált május 15-16-án szintén a XV. kerületben a Zsókavár utcai Közösségi Házzal és a Csokonai Művelődési Központtal közösen rendezik. A szervezőkhöz csatlakozik a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület is.

Comments are closed.