Esküt tesznek a diákönkormányzati tagok

Október 28-án ülésezik a képviselő-testület. A meghívó szerint 9 napirendi pontot tárgyalnak meg.

Az ülés elején a XV. kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat új tisztségviselői tesznek esküt.

A tanácskozáson a képviselők dönthetnek az idei költségvetési rendelet módosításáról.

A települési támogatásokról szóló önkormányzati rendelet is napirendre kerül. Ennek keretében tárgyalnak a Palota temetési kérelem, a Palota utazási bérlettámogatás valamint a Palota ápolási támogatás keretében nyújtható segítségről.

A testület előzetes kötelezettséget vállalhat több jövő évi közterületi fejlesztésre, forrást is biztosítva ezekre. Olyan beruházásokról van szó, mint például a Szűcs István utca, illetve az Apolló utca egy-egy szakaszának megújítása, illegális hulladéklerakatok felszámolása, a kerületi zöldterületi és park kataszter elkészítése, vagy a Páskomliget utcai park és a Késmárk liget parkos részének komplex rekonstrukciója.

Döntenek a képviselők a XV. kerületi Fúvószenekari Egyesülettel továbbá a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Egyesülettel kötendő hosszú távú közművelődési megállapodás megkötéséről.

Közmeghallgatás

A képviselő-testület november 11-én 17 órától közmeghallgatást tart a polgármesteri hivatal dísztermében. A lakók kérdéseiket előzetesen írásban november 9-én 12 óráig juttathatják el a hivatalba.

Comments are closed.