Erősíteni a helyi identitást

A Rászorulókat Támogatók Egyesülete elnökeként az emberek jobb sorsáért küzd. Németh Angéla (DK–RÁTE–Liberálisok frakció) alpolgármester önkormányzati munkájában is kiemelt feladatának tekinti a szociális ügyek empatikus megoldását.

Németh Angéla/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Németh Angéla/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Milyen ügyben kereshetik fel önt a lakosok?
– Konkrét munkaköri leírás híján, csak informálisan, a szociálpolitika, a lakásügy, az egészségügy, a kultúra és a gyermek- és ifjúságvédelem hatáskörét kaptam. Ezenkívül a testvérvárosi kapcsolatokért és a közfoglalkoztatásért vagyok felelős, mely utóbbit a Palota-15 Kft. Közreműködésével koordinálom. A lakáskiürítési bizottság munkáját is vezetem, továbbá a jogi-ügyrendi, valamint az egészségügyi-szociális bizottság felügyeletét végzem.
– Mely feladatokat tartja a legfontosabbnak?
– Várjuk a költségvetés véglegesnek mondható tervezetét. Változik a szociális törvény, egyes segélyezési formák megszűnnek, átkerülnek a kormányhivatalba. Ami marad az önkormányzati hatáskörben, arról kell döntenie a testületnek. Közben a lakáspályázattal is foglalkozni kell, amelyet február 6-ig lehet beadni három kategóriában.
– Hogyan képzeli el az együttműködést az alpolgármestertársaival?
– Kompromisszumkész vagyok, bízom benne, tudunk hatékonyan együtt dolgozni. Tiszteletben tartjuk egymás hatásköreit, optimistán állok a munkához. A választáson ellenfelek voltunk, és most sem ugyanazokat az értékrendeket képviseljük, ettől függetlenül bízom benne, hogy gördülékenyen tudunk együttműködni.
– Hogyan látja, a polgármester és a Fidesz-frakció megállapodása után a testület sikeresen tud működni?
– Igen, haladnak előre az ügyek, keresnek minket, és be tudtunk kapcsolódni a tényleges önkormányzati munkába. Tizenhét éve vagyok képviselő, de az itteni körülményeket, főként az adminisztrációt meg kell szoknom. Rendszerben szeretek gondolkodni, úgy érzem, ebben alpolgármestertársaim is partnerek lesznek. Nem tűzoltást, hanem tényleges segítséget szeretnék nyújtani az itt élőknek. El kell érnünk, hogy szeressenek itt lakni az emberek és igazi lokálpatriotizmus alakuljon ki. Nyitott vagyok a lakosság felé, remélem, fogadóórámon sok kerületivel tudok találkozni.

Comments are closed.