Eredményes a vízben és az iskolapadban

A Rákospalotán élő Szabó Bendegúznak komoly céljai vannak. Miután megerősítette helyét a BVSC-Zugló felnőtt vízilabdacsapatában, a felnőtt válogatottban is kipróbálná magát. A 19 esztendős sportoló tagja volt a 2012-es Perth-i ifjúsági világbajnokságon második helyen végzett magyar csapatnak. Ifi válogatottként tavaly majdnem sikerült ismét dobogóra állnia, de a szombathelyi junior világbajnokságon a bronzmeccsen kikapott csapata a szerbektől.

Szabó Bendegúz/Fotó: XV Média, Vargosz

Szabó Bendegúz/Fotó: XV Média, Vargosz

Szabó Bendegúz dzsúdóval és öttusával kezdte sportolói pályafutását, majd édesapja tanácsára a vízilabdát választotta. A Szent Korona Általános Iskola egykori növendéke pontosan tíz éve kopogtatott a BVSC-Zugló ajtaján, és azóta kirobbanthatatlanná vált a Szőnyi úti uszodából. A korosztályos bajnokságokban a serdülő csapat tagjaként bajnoki címet, az ifi együttessel pedig 2. és 3. helyet szerzett. A felnőtt csapatban tavaly debütált, és egy szezon alatt sikerült bejátszania magát az együttesbe.

Az egykor szebb napokat megélt csapat a 2000-es években jobbára csak fiatalokat foglalkoztatott, és emiatt a bajnokságban sem játszott kiemelkedő szerepet. Mostanában már tudatosabb a csapatépítés, és ennek köszönhetően Bendegúzék idén már több figyelemre méltó eredményt is elértek.

S még egy dolog, amiért büszkék lehetünk a palotai pólósra. A sportolás mellett a tanulásra is marad ereje. Tavaly érettségizett az ország harmadik legjobb középiskolájában, a Szent István Gimnáziumban, jelenleg pedig a Szent István Egyetemen gépészmérnöknek tanul. Így jövőre akár az Universiade-ra készülő csapatban is helyet kaphat. Az ilyen világversenyeken pedig a magyar vízilabdázók jól szerepelnek, elég csak a tavalyi főiskolás világbajnokságra gondolni, amelyet a magyarok nyertek.

Comments are closed.