Elismert felismerés

Átlagos olvasási idő: < 1 perc
Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az idei rendőrnap alkalmából Terdik Tamás főkapitány többek között egy kerületi rendőrt is elismerésben részesített. Nagy Attila címzetes rendőr főtörzszászlós azért vehetett át elismerést, mert húsz éve szolgálja a rendőrséget és a kerületet, körzeti megbízottként magas szinten látja el a feladatát. De ezzel egy ügy felderítésében játszott szerepét is megköszönték.

– Körülbelül egy hónapja történt, hogy egy 12 esztendős fiú a társával kitépte egy idős nő kezéből a táskát az egyik Nyírpalota utcai lépcsőházban – mesélte a díjazott rend­őr. – Minden ilyen esetben házon belül egyeztetjük a tapasztalatainkat, így én is értesültem a keresett fiúkról. Ez alapján a Fő tér egyik buszmeg­állójában meg is találtam az egyik gyanúsítottat. Miután a kollégáimmal azonosítottuk a feltételezett elkövetőt, elfogtuk, és előállítottuk a kapitányságra.
Nagy Attila Miskolcról került a fővárosba, de számos borsodi kollégájával ellentétben hamar megszokta a budapesti légkört.
Már a gyakorlatomat is a kerületben végeztem 1998-ban, majd 1999-ben hivatásos rendőrként vezényeltek ide. Végigjártam a ranglétrát, voltam járőr, körzeti megbízott, váltásparancsnok, majd ismét körzeti megbízott. Jelenleg a Wesselényi utca – Széchenyi felüljáró – Bánkút utca – Rákos út által határolt 12-es körzet a területem, melybe a Széchenyi lakótelep és a MÁV-telep is beletartozik. Van egy iskolám, a Szent Korona és egy óvodám, a Mozdonyvezető utcai, melyeket sűrűn látogatom. Tizenkét éve pedig már civilként is a kerületben telepedtem le – mondta a szakember.
Nagy Attila pályafutása során nem először részesül már elismerésben. Korábban az akkori főkapitány és az önkormányzat is jutalmazta a munkáját.

Comments are closed.