Elhunyt dr. Szabó Miklós díszpolgár

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt dr. Szabó Miklós díszpolgárunk június 10-én. Dr. Szabó Miklósnak 2005. október 23-án adományozták a Díszpolgári címet. A Magyar Államvasutaknál dolgozott különböző beosztásokban 1985. évi nyugdíjazásáig. Néhány kortársával megalakították a kerületben az Időskorúak és Nyugdíjasok Egyesületét és őt az Egyesület elnökévé választották. Fáradhatatlan munkájával jelentősen hozzájárult, hogy az egyesület mára a kerület legnagyobb létszámú civil szervezetévé fejlődött.

Figyelemmel kísérte az önkormányzat idősekre vonatkozó rendeleteit, gondoskodott arról, hogy az idősek tudomást szerezzenek jogaikról, lehetőségeikről és azokkal megfelelően éljenek.

Kerületi munka mellett a Budapesti Nyugdíjas Egyesületek Szövetségében is, és ügyvezető elnökként a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségében képviselte a nyugdíjasok érdekeit – írja bpxv.hu.

Dr. Szabó Miklóstól a Rákospalotai Temetőben (Szentmihályi út 111.) 2014. július 7-én, hétfőn 13.30 órakor vesznek búcsút.

Comments are closed.