Életmentő rendőrök

Két kerületi járőr, Tóth Szabolcs és Törő Alexandra őrmesterek újraélesztettek egy 50 éves kerületi férfit a Rákos út és a Szentmihályi út sarkán október 22-én. Az esetről az életmentő kerületi rendőrök közül a szabadságáról visszatérő Törő Alexandrát kérdeztük.

Törő Alexandra/Fotó: XV Média, Vargosz

Törő Alexandra/Fotó: XV Média, Vargosz

– Mi történt október 22-én délután?
– Kollégámmal, Tóth Szabolccsal járőröztünk a Sódergödör környékén, amikor a Rákos út – Szentmihályi út sarkán egy kisebb csődületet és egy földön fekvő férfit láttunk. Mikor kiszálltunk a kocsiból, észleltük, hogy a férfi nem mutat életjeleket, ezért az ügyeleten keresztül mentőt hívtunk hozzá. Közben pedig elkezdtük az újraélesztését.
– Ezek szerint a rendőrök rendelkeznek ilyen képzettséggel?
– A Rendészeti Szakközépiskolában tananyag az elsősegélynyújtás, ráadásul ezt külön szakkörön is tanultam. Éles helyzetben azonban ezt még nem gyakoroltuk. Azon az októberi napon egyikünk sem gondolkodott, hanem gépiesen tettük a dolgunkat. A mellkaskompressziót felváltva végeztük, a befújást Szabolcs vállalta. Mikor kiérkeztek a mentősök, Glasz Richárd mentőtiszt utasítására folytattuk a szívmasszázst, a befújást azonban már gép végezte, de így is mintegy fél órát vett igénybe a férfi újraélesztése.
– Tudnak valamit a sorsáról?
– Sajnos nem. Annyit tudunk, hogy a Honvédkórházba vitték, és a mentő elindulásakor már volt spontán légzése.
Tóth Szabolcs és Törő Alexandra egyaránt a miskolci Rendészeti Szakközépiskolában végzett. Mindketten 2011 decembere óta rendőrök, és 2012 májusától tartoznak a BRFK XV. kerületi rendőrkapitányságának állományába.

Comments are closed.