Egyházi intézmény lesz a Száraznád?

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Egyetértett a képviselő-testület azzal, hogy a Száraznád Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola a következő tanévtől a katolikus egyház fenntartásába és működtetésébe kerüljön azzal a feltétellel, hogy a kiemelt figyelmet igénylő tanulók nevelés-oktatását még legalább 20 évig biztosítja az egyház. Ennek teljesülésével az iskolaépületet a 2016/2017-es tanévtől 99 évre ingyenesen az egyház használatába adja.
A napirend tárgyalása során elhangzott, hogy a most meghozott döntés még korántsem végleges, erre a határozatra azért van szükség, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megindíthassa az átszervezési eljárást. Ezt követően a téma újra a testület elé kerül majd.

Gyetván Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

Gyetván Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

Az Esztergom–Budapesti Főegyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság igazgatója, Gyetván Gábor elmondta, az iskolát a jelenlegi formájában kívánják fenntartani, üzemeltetni. A sérült tanulók ellátását, oktatását, nevelését folytatni szeretnék, hiszen az iskola a maga szakterületén budapesti összehasonlításban is magas színvonalon látja el feladatait. Az egyház átvenné az odajáró diákokat és a tanárokat is, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül.
Emellett az egyház az újpesti Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola telephelyeként, felmenő rendszerben, nyolcosztályos katolikus iskola indítását tervezi a Száraznád iskolában. Elhangzott, hogy a sérült és ép gyerekek oktatását nem integráltan képzelik el, hanem legalább külön szinten, de még inkább külön épületben.

Comments are closed.