Egy főzőverseny margójára

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Szomszédünnepet tartott a Rászorulókat Támogatók Egyesülete a sorsdöntő polgármester-választás előtti szombaton. Sok zenével, népes főzőversennyel zajlott az esemény, a lokálpatrióták újra elindították a városnéző buszjáratokat, szép volt az idő, és esélylatolgatással telt az idő. Alább a főzőverseny végeredményének kihirdetése következik. (Ügyeltünk rá, hogy a kis videó, amelyben a később megválasztott polgármester is feltűnik, ne kerüljön ki a választás napján.)

A hét elején különben javában folyt a vita arról, hogy kampányrendezvénynek kell-e tekinteni a szomszédünnepet. A választási bizottság végül 4:2 arányban leszavazta azt az indítványt, hogy ne lehessen megtartani. Amúgy eléggé vicces, hogy a politikai mező ilyen próbálkozásokra fecsérelte a drága idejét. A pártszimpátia kérdése szombat délelőttre már bőven eldőlt, nem számított az sem, hogy kinek mennyi plakátja van kinn a városrészek különféle pontjain. A plakátokat gondos kezek rendre letépkedték, úgy tűnt, hogy ezt egy jól szervezett kompánia intézte, érdekes módon a későbbi győztes, Németh Angéla arcképe valamivel jobban megsínylette a pusztítást, mint László Tamásé

Ez persze ma már a múlté. Inkább térjjünk vissza a szombati nap eseményeihez, mert volt azért ott egy jelenet, amelyre még a kampány durvaságaihoz hozzászokva is fölkaptuk a fejünket. Fölszállt a városnéző buszra egy úr, bizonyos Földi Tamás, aki menesztése előtt a Palota Holding vezetője volt, és a fideszes László Tamás híveként emlegetik a kerületben. Összezörrent az idegenvezetővel, Mihály Gergővel, Németh Angéla fiával, aki szóvá tette, hogy édesanyját  napokkal előtte a szálkás úr igen durván megsértette (nem idéznénk, mert eléggé alacsony szintű dologról van szó, a szöveg szerzője a Facebook-on a női testalkat szakértőjeként tűnt föl). A purparléról maga FT számolt be. De hol? Igen jó dramaturgiai érzékkel éppen Németh Angéla jubileumi-zeneiskolai posztja alatt.  És ott arról tett tanúbizonyságot, hogy igen súlyos gondjai vannak a bocsánatkéréssel is. (A jegyzetíró álláspontja: Nők között nőttem föl, kemény erkölcsű parasztnagymamák, dédnagymamák, keresztszülők, tántik, ángyikák, nagynénik és a mamáim mindenféle rendű-rangú barátnője társaságában; ha csak egyszer is tisztázatlan megjegyzést tettem volna családunk vagy a helyi közösség egyetlen nőtagjára is, egészen biztos, hogy szíjat hasítottak volna a hátamból – R.L.)

Nem ragoznánk túl a dolgot, noha Földi úr a Facebook-os poszt alatt megismételte állítását, és hozzá zavaros elméletet gyártott arról, hogy a fiataloknak miért is nem kell foglalkozniuk a politikával.

Lehet, hogy ez volt a kampány egyik mélypontja. De már vége van. Azzal, hogy szombat reggel egy (április 8-áról jól ismert) “nomadikus” telefonszámról azt az üzenetet kapta a kerület sok-sok lakója, hogy Németh Angéla be akarja záratni az egészségügyi intézményeket, már nem idegesítenénk senkit. Rejtély, hogy miért pont ezeket akarta volna bezáratni. Nyilvánvaló hazugság volt, és ezt pontosan tudták azok is, akiket felhívtak vele. De akkor meg mi értelme volt ilyen képtelenséget állítani egy nappal a voksolás előtt? 

Száz szónak is egy a vége, Németh Angéla nyerte a választást, ő az első női polgármester kerületünk történetében. Nem tudunk róla, hogy László Tamás gratulált volna neki. (PP, Rab László, 2018. október 1.)

Németh Angéla nyilatkozata megválasztása után az ATV-n itt érhető el

Képek az újpalotai Szomszédünnepről:

 

 

 

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.