Dupla védekezés

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Cserdiné Németh Angéla, kerületünk polgármestere jelezte, hogy a helyi főigazgató főorvossal, Peskóné Dr. Buzna Andreával már megbeszélték a teendőket arra az esetre, ha a koronavírus megjelenne Magyarországon. Óvintézkedésképp február 18-án összehívták a házi- és gyermekorvosokat, a fogorvosokat, az egészségügyi szakszemélyzetet, illetve a kerületi intézmények vezetőit, az iskolák és óvodák képviselőit.  Cserdiné Németh Angéla kiemelte: nincs szükség pánikkeltésre, egyelőre hazánkba nem jutott el a vírus, viszont fel kell készülni rá.

Peskóné Dr. Buzna Andrea a városrészvezetőknek és a részvevőknek átfogó összefoglalást tartott a koronavírusról, áttekintették, mik azok a helyi teendők, melyek a megelőzés szempontjából kulcsfontosságúak. A főigazgató főorvos elmondta: elsődlegesen védekezni tudunk a vírus ellen, és tájékoztatni a lakosságot, mik a szükségszerű lépések. A szellőztetés, a fertőtlenítős, alapos kézmosás mellett a szájmaszk és a gumikesztyű használata is sokat segíthet. Az óvintézkedések ráadásul az általános influenzavírus megfékezésére is alkalmasak.

Nyomatékosította: egyelőre nincs koronavírussal fertőzött beteg hazánkban, de a megelőzés szempontjából fontos, hogy egységes kerületi terv legyen, amely összhangban van a Nemzeti Népegészségügyi Központ követelményeivel, ezért hívták össze a helyi szakembereket.

Peskóné Dr. Buzna Andrea
Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Comments are closed.