DUE tábor pályázat

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A Csokonai Nonprofit Kft. és a DUE – Diákújságírók Egyesülete pályázatot hirdet Tizenötödik kerületben lakó vagy ott tanuló 16-24 éves diákok részére.

Formai követelmények: egy gépelt oldalnál nem hosszabb cikk (legfeljebb 2000 karakter) vagy 2 percnél nem hosszabb videó, vagy legalább 3 képből álló fotósorozat beadása digitálisan.

Válaszható témák:

 • Mesterséges intelligencia
 • Klímaváltozás
 • Élet a Tizenötödikben

A pályázók a témakörök közül egyet választhatnak, azon belül szabadon, kreatívan alkothatnak írást, fotósorozatot vagy videót. Minden pályázathoz kérünk mellékelni egy rövid bemutatkozó levelet (név, életkor, iskola, érdeklődési kör, egyebek).

Határidő: a pályázatokat 2023. június 25-ig a beke.karoly@csokonai15.hu e-mail címre küldjék meg (a fotósorozatokat, videókat Wetransferrel). A pályázatokat Herczeg Zsolt újságíró, médiaoktató, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesüle által szervezett Kommunikációs és Média Szaktábor szakmai vezetőjének irányításával a Csokonai Nonprofit Kft. és a DUE bírálja el.

Eredményhirdetés: 2023. június 30.

Díjazás: a legjobb 5 pályázat készítője egyenként 80 százalékos támogatással vehet részt a DUE 2023. évi táborában, Balatonkenesén.

(A DUE a Csokonai Nonprofit Kft. pályázóinak rendkívül kedvezményes, 120 000 forint/fő áron biztosítja a tábort, így a győzteseknek csak 24 ezer forintba kerül az egyhetes tábor, ami tartalmazza a balatoni szállás, az étkezés és az összes szakmai, illetve szabadidős program díját is. A pályázat keretében a DUE eltekint attól, hogy a táborozóknak egyesületi tagnak kell lenniük, így nem kell belépniük az egyesületbe.)

A tábor részletei: www.mediatabor.hu

————————————————————————

Kommunikációs és média szaktábor a Balatonnál!

Angol nyelvi képzés is indul!

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) idén július 15-23. között Balatonkenesén, a Hotel Kenese Portban rendezi meg az Országos Kommunikációs és Média Szaktábort, amely 1982 óta íródott történetével Magyarország legrégebbi és legnagyobb ilyen jellegű szaktábora.

A prémium kategóriás DUE-médiatáborban a sajtó és a kommunikáció 25 élvonalbeli szakembere 100 diákújságírót a gyakorlatban oktat a média minden ágában, vagyis a kilenc nap alatt rádióműsorok, videók, fotók és internetes tartalmak készülnek.

Idén tiktoker és insta-mester, fotós és képszerkesztő, videós és youtuber, podcaster és rádiós, valamint tartalomkészítő, újságíró és blogger csoportok indulnak. A mesterképzések keretében olyan témák is előkerülnek, mint a színpadi műsorvezetés, az egészségkommunikáció, a balesetmegelőzés, a podcastkészítés és a kreatív írás – az utóbbi immár versenyben a mesterséges intelligenciával.

A 14-25 évesek számára meghirdetett, saját rádióstúdióval és lapszerkesztőséggel rendelkező DUE-médiatábor programját a közös alkotómunka mellett előadások, bemutatók, bulik, vetélkedők, vitaestek és strandolások is színesítik.

Idén is indítunk angol nyelvi képzést!

A DUE szuperintenzív angoltáborának célja, hogy a résztvevők belefeledkezzenek az angol nyelvbe, miközben élvezik az izgalmas és változatos programokat. Részt vehetnek kreatív írás workshopokon, szerepjátékokon, közösségi projekteken és filmszinkronizáláson, amelyek mindegyike segít az angol nyelvtudásuk elmélyítésében. Olyan fiatalokkal találkozhatnak, akikkel közös az érdeklődésük a média, a kommunikáció és az angol nyelv iránt. Az angoltábort a médiatáborral egy időben és helyszínen, annak szerves részeként hirdetjük meg.

Az elhelyezést a médiatáborban és az angoltáborban egyaránt fürdőszobás motelszobákban biztosítjuk, napi három étkezéssel. A részvételi díj az utazáson és a költőpénzen kívül minden felmerülő költséget tartalmaz a szállástól az étkezésen át az egyesület által biztosított összes műszaki felszerelés használatán és a szakmai, illetve szabadidős programokon keresztül a táborvezetőségi szakemberek napi 24 órás figyelméig.

10 érv a DUE-médiatábor mellett:

 1. Nálunk igazi újságírók tanítanak.
 2. Nálunk kipróbálhatod magad a gyakorlatban.
 3. Azt csinálhatod, amihez kedved van.
 4. Felnőtt kollégaként fogunk kezelni.
 5. Olyannak fogadunk el, amilyen vagy.
 6. Kihozzuk belőled a maximumot.
 7. Általunk bekerülhetsz a médiába.
 8. Mi szervezünk legrégebben médiatábort…
 9. …mégis nálunk van a legtöbb fiatal.
 10. A Balaton partján nyaralunk és bulizunk!

A táborról további információk találhatók a www.mediatabor.hu oldalon, a due@due.hu e-mail címen és munkaidőben a +36 1 222 8213-as telefonszámon.

Comments are closed.