Döntetlenre végződött a kerületi fociderbi

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Hosszú téli pihenőt követően a Budapest-bajnokság I. osztályában is elkezdődtek a mérkőzések. A február 19-i tavaszi nyitófordulóban pedig mindjárt egy XV. kerületi derbit is rendeztek. A Vasgolyó utcai sporttelepen körülbelül 100 néző jelenlétében a XV. kerületi Issimo SE a Testvériség-Újpalota SE-t fogadta. Augusztusban a két csapat elég egyoldalú mérkőzést játszott egymással a Bánkút utcában. Azt a derbit ugyanis a Tesi magabiztos 4-0-ra nyerte. Ezért is fogadkozott nagyon az Issimo, hogy megpróbál revansot venni az ellenfelén. A nyitófordulók több szempontból is különleges meccsek. Egyrészt egy jó rajt megalapozhatja a szezont, másrészt az új játékosokra is mindenki nagyon kíváncsi már.

forrás: Issimo SE / Facebook

Ennek megfelelően jó iramban kezdődött a találkozó, megpróbált mindkét csapat veszélyesen játszani, és akadt is helyzete a csapatoknak. Az első félidőben azonban csak a házigazda Issimo rúgott gólt a 44. percben Medveczki révén, így 1-0-s hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidőben a Tesi dominált, az Issimo pedig megpróbált kontrákból helyzeteket teremteni.

Ezeket azonban rendre kihagyták, a vendégek pedig a 82. percben büntettek. Egy megpattanó lövés becsapta a hazaiak kapusát, és a labda hálóban kötött ki. Az Issimo a mérkőzés végén még megnyerhette volna a találkozót, de mindkét gólhelyzetét kihagyta, így maradt az 1-1-es döntetlen a derbin.

A tavaszi nyitófordulóban a BLSZ I. osztályú bajnokság harmadik XV. kerületi csapata, a REAC is pályára lépett. Nagy Sándor tanítványai a Pestszentimre vendégei voltak. A két csapat gólgazdag találkozót vívott, hol az egyikük, hol a másikuk vezetett, a meccset azonban nagy meglepetésre 4-3-ra a hazai csapat nyerte, a REAC pedig fontos pontokat veszített a bajnoki címért való küzdelemben.

KÉP: Issimo SE / Facebook

Comments are closed.